neděle 17. srpna 2014

Podzimní listí, Útěk z ráje, The Promise, It Felt Like Love, Voice Over


Podzimní listí (Premier Automne, 2013) - 75 %
Hezký, romantický příběh o dvou lidech, který je podáván trochu fantastickou formou, ale jen natolik, aby to celé bylo trochu jiné. Tady se mi 3D animace zamlouvala, myslím, že správně sedla, a to i díky zajímavému barevnému ladění. Jde to beze slov a stejně toho film řekne víc než jiné ukecané kusy.

Útěk z ráje (Trouble in Paradise, 1932) - 65 %
Je to dobrý film, o tom žádná. Jsou zde naprosto skvělé interakce mezi herci, příběh není úplně odfláknutý, ale pro mě to nebylo něco, co by mě mělo okouzlit a ohromit. Ernst Lubitsch natočil snímek, který snadno překlenul svou dobu a může se promítat i dnes, ale není to něco, nad čím budu trnout.

The Promise (2013) - 50 %
Jako nápad tohle funguje naprosto skvěle. Sliby se mají plnit a mezi skutečnými přáteli by se měly plnit skutečně všechny sliby. Jenže někdy je třeba se ještě zamyslet. Možná by se ale tvůrci měli vykašlat na tu hnusnou digitální krev. Konec je až moc vykonstruovaný, ale za nápad si ten průměr film zaslouží. Provedení prostě kulhá.

It Felt Like Love (2013) - 75 %
Tenhle snímek má svou neskutečnou sílu v tom, jak je podán, jak je ve svém stylu neústupný a jak se doslova tlačí na diváka, jak na něj přenáší tu jemně depresivní náladu, která se postupně prohlubuje. Jako kdybyste v tomhle světě ani nechtěli žít, protože je zde něco špatně a všechno hezké se rychle mění v ošklivé, nepěkné, v něco, z čeho to příjemné musíte silou dolovat. A někdy už není síly dost.

Voice Over (2011) - 50 %
Pro mě je tohle film, kde se možná až moc mluví. Je docela fajn, jak se pokusili provázat celkem tři různé situace, které jsou v konečném důsledku hodně podobné, ale to, jak moc se tam mluví, to všechno sráží. Méně řečí by tomu prospělo a rozdělení na tři příběhy by možná dostalo ještě větší smysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat