sobota 23. srpna 2014

Odsouzeni ke zkáze: Biologický animovaný film, Královna Kristýna, The Man at the Counter, Hercules, Roshambo


Odsouzeni ke zkáze: Biologický animovaný film (Doomed: A Biological Cartoon!, 2011) - 70 %
Zajímavý snímek, který si hraje se světem, který si vytvořil, respektive s tvory, které si definoval. Je to zábavné, ve své forma do jisté míry absurdní, ale je vidět, že tohle celé byl záměr a také se to v konečném důsledku nakonec povedlo. Hezké, krátké, splnilo účel.

Královna Kristýna (Queen Christina, 1933) - 75 %
Greta Garbo je v tomhle filmu skutečně úchvatná a musím říct, že mi učarovala mnohem více než taková Marlene Dietrich. Kamera se na Gretu velmi soustředí, ale v žádném případě to není nucená obsese, ale je to zaujetí postavou a její krásou, stejně jako charismatem. Příběh není z nejlepších, ale rozhodně je to něco, co pořád dává smysl a zaujme, i když o nějaké historické věrohodnosti se skutečně mluvit nedá. film má krásný obraz. Holt ta hollywoodská dokonalost.

The Man at the Counter (2011) - 50 %
Hezké, příjemně malé a příjemně lidské. Není to ale něco, co by mě mělo vyřídit. Jsou zde dobré nápady, které autoři měli, jsou zde prvky, které dělají z filmu to, proč je zajímavý, ale není to nic tak zásadního, proč bych tomu měl dávat nadprůměr.

Hercules (Hercules, 2014) - 60 %
Když jsem viděl trailer - jen ten krátký, kde Hercules bojuje se lvem - říkal jsem si, že je tu konečně americký film, který se chopil bájí a pojme je tak, jak jsou vyprávěny. První minuty tomu dokonce nasvědčovaly, ale stačilo těch pět minut a pak se mi všechny naděje zhroutily. Tohle je prostě americký akční film, který má nějakou tu dobrou postavu - Rufus Sewell nebo Ian McShane, ale třeba dobře je napsaná i postava Tydea v podání skvělého Aksela Hennie - a hraje na to, že je to pořádně nabouchané a vtipné a samozřejmě to skončí skvěle, jak má. Na popcornovou zábavu celkem fajn. Vyloženě jsem se nenudil, i když jsem k tomu místy neměl daleko.

Roshambo (2013) - 60 %
I do skutečně pár minut se dá nacpat romance, která vás dokáže strhnout, nebo alespoň pohladit. V tomhle případě spíše pohladit a vy se můžete nechat unášet tím krátkým vírem lásky až do chvíle, kdy to poměrně rychle skončí.

Žádné komentáře:

Okomentovat