pondělí 25. srpna 2014

Hospoda, Vášeň generála Yena, Slow Derek, Perfect Sisters, Malaria


Hospoda (The Pub, 2012) - 50 %
Grafická stránka dokonale vyjadřuje to, o co se film snažil. Ukázat to, kde jsou hranice mezi realitou a představami a tím, jak vnímáme lidi, ať už skutečně, anebo si je přibarvujeme. Tenhle styl animace mi nikdy nesděl a ni na tom nemění ani tento film, i když výrazy některých postav jsou skutečně unikátní.

Vášeň generála Yena (The Bitter Tea of General Yen, 1933) - 75 %
To, že hlavní roli Číňana hraje Dán, to se prostě musí kousnout, tohle je Hollywood. Ale pokud tohle kousnete, máte před sebou celkem dobrý snímek, který vás může zaujmout nejen snovou sekvencí, která je hezky pojatá, ale místy i svou akčností a pochopením tématu. Jinak je to celkem silný příběh, který sice asi dnešního diváka neohromí, ale přece jen má hloubku, kterou moderní romance nemají.

Slow Derek (2012) - 40 %
Svět je moc rychlý a ne všichni se tomu dokáží přizpůsobit. Derek to moc nedokáže a na svou nepřizpůsobivost doplácí. Zajímavý nápad, ale není to nic, na co by se člověku chtělo moc koukat. Prostě to nic moc neřekne a ani nezaujme.

Perfect Sisters (2014) - 40 %
Dvě sestry, které nežijí zrovna v láskyplné rodině. Matka je alkoholička a problémová a dcery se o ní starají více než ona o ně. Otce nemají, a když, tak je to nějaké hovado, s kterým je matka jen chvilku. Dívky chtějí být spolu a chtějí pro sebe trochu lepší svět. Možná ten, který si vysnily. A tak se rozhodnou jednat. Zajímavé momenty hlavně mezi sestrami, ale jinak velmi ohrané scény, které si jdou ke svému finále pomalým tempem, jež by vás mohlo uspat. Emoce v tom jsou, ale skrývají se. Až moc to pak připomíná "Nebeská stvoření", která jsou imaginativnější a silnější.

Malaria (2013) - 70 %
Ten příběh není nic moc, vlastně je hodně obyčejný, ale tady prostě zvítězila forma nad obsahem. To, jak je snímek vyprávěn, je naprosto unikátní a mně to učarovalo. Tohle je způsob, jak divákovi ukázat, že mám fantazii a že jsem schopen do filmu dát něco víc, co tam nikdo jiný nemá.

Žádné komentáře:

Okomentovat