čtvrtek 17. dubna 2014

Únos vlaku 1 2 3, Princ a pruďas, Desatero, Úhel pohledu, Spider-Man 3


Únos vlaku 1 2 3 (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009) - 50 %
Ze začátku se ten thriller tváří docela dobře, ale jakmile se dostane do ulic, už to není ono. Denzel Washington exceluje ve scénách za pultem, akce už je v jeho případě takový nevítaný bonus. Travolta si zase jednou střihnul pořádného hajzla, který se i snaží o nějakou další rovinu. A já mu to celkem žeru. Jenže pořád je tohle prostě jen akční průměr než cokoli jiného.

Princ a pruďas (Your Highness, 2011) - 80 %
Tohle je tak strašná kravina, až to pěkné není, jsou zde naprosto debilní postavy, až je to neuvěřitelné, jsou zde gagy, které jsou opravdu stupidní, ale nemůžu si pomoct, když jsem tohle viděl v kině, neskutečně jsem se bavil. Doslova jsem se při některých scénách řezal. Asi to bylo zrovna to, co jsem v tu chvíli potřeboval. A sedlo mi to dokonale.

Desatero (The Ten, 2007) - 20 %
Američtí herci si hrají, blbnou a není to vtipné. To že je celkem obvyklé, ale takhle špatnou povídkovou komedii jsem snad ještě neviděl. To i "Mládeži nepřístupno" mi přišlo zajímavější a sem tam i zábavnější. Tady jsou nějaké zajímavé nápady, ale jako celek to nestojí opravdu za nic. Tohle prostě není humor, to je jen špatná improvizace.

Úhel pohledu (Vantage Point, 2008) - 75 %
Zajímavý nápad, který mě velmi zaujal. Natočit událost z pohledu různých osob a díky tomu, že každý viděl něco jiného, někdo víc, někdo méně, bylo možné vyprávět celý příběh. Scénář není dokonalý, ale právě prvek toho, že sledujeme událost opakovaně, ale pokaždé očima jiné postavy, je film schopen v nás vzbudit napětí. Mě tohle pojetí dostalo, a i když je poslední půl hodina už jen obyčejné rozpletení, pořád jsem si to užíval. Tohle není snadné natočit zajímavě a myslím, že tentokrát se to povedlo.

Spider-Man 3 (Spider-Man 3, 2007) - 50 %
Po odstupu sedmi let jsem si pustil třetího "Spider-Mana" znovu a musím uznat, že to je ještě horší, než si to pamatuji. Je to strašně klišovité a scénář je místy dokonce hloupý. Důležité linie se zde uzavřou jednoduše anebo snadným zvratem, který ani není uvěřitelný. Potenciál nových postav, hlavně Venoma je naprosto nevyužit. Není to úplně průser, ale místy to není ani velká zábava. Škoda. Snad "Amazing Spider-Man" bude dobrou úroveň držet i dalšími díly.

Žádné komentáře:

Okomentovat