čtvrtek 14. února 2013

Fun Size (2012) - 30 %

Fun Size (2012)
Po příšerném "muzikálu "Caught on Tape" jsem si chtěl trochu dáchnout s nezávaznou komedií, ale možná jsem měl trochu lépe vybírat. "Fun Size" není zrovna dílo, které by mělo změnit můj život ve vyloženě lepší. Vlastně ani v trochu lepší se mu to nedaří. No, on už na první pohled není tenhle komediální kousek zrovna něčím, co by mělo zahýbat filmovým průmyslem a samozřejmě to není nic, co by se dostalo do našich kin. Proč by také mělo? Žádní známí herci, Johnny Knoxville stačí ve filmu "Konečná", a k tomu Halloween, ke kterému stále ještě nemáme takový vztah jako Američani, i když i k nám se to dostává. I já jsem loni vydlabával dýni. Už si beru helmu, aby neměl otřes mozku z těch kamenů, co na mě budou lítat, protože jsem jen ubohý, konzumem a americkou globalizací ovládaný člověk. Do téhle nálady mě dostal další z mnoha "geniálních a humanistických moralitek, rozuměj recenzí jednoho z redaktorů Cinemy. Jednou si na nich asi opravdu budu muset vylít vztek.
Johnny Knoxwille rozhodně není zárukou kvalitní komedie. Jeho herecký příspěvek k filmu "Mládeži nepřístupno" rozhodně nepatří k těm nejlepším. O snímku "Konečná" zatím mluvit nemohu, ale na první pohled - podle traileru - se zdá, že jeho postava by přece jen mohla být o něco zajímavější, i když stále předpokládám, že pozornost na sebe strhává Arnie. No, doufám, že se na tenhle snímek dostanu do kina. Ale zpátky k tomu, co nám předvádí "Fun Size".
Je Halloween, lidé se převlékají do různých masek, ale hlavní hrdince se mezi maskami ztratí bratra a s partou kamarádů, respektive spolužáků se ho snaží objevit. Malý kluk - jednoruký Spider-Man - si zatím žije svůj malý halloweenský sen a setkává se s hrdinkou svého oblíbeného komiksu. Kde se nachází problém? V tom, že tenhle film si vlastně hraje na jakousi romanci, která má být kořeněna nějakým tím vtipem. Problém je v tom, že romance nefunguje a dobrý vtip by jeden pohledal. Jednoruký Spider-Man stojí za pousmání, ani za to však nestojí role Knoxvilla. Kdyby ve filmu nebyl, tak nad tím nikdo ani nevzdychne.
Když se něco děje, tak až ve chvíli, kdy zazní "Good Vibrations" od Marky Marka a Prince Ital Joa. Když jsem zjistil, že Marky Mark je Mark Wahlberg, docela mě to dostalo. Je mi jasné, že ti, co to mají vědět, už to ví, těm ostatním je to jedno, ale pro mě to byla celkem zásadní informace, aniž bych věděl proč. Mohlo by se zdát, že "Fun Size" vykrádá jiné filmy, ale jsou tu jen masky, a protože je Halloween, je to pochopitelné. Problém je spíš v tom, že na nějaký dobrý moment čekáme strašně dlouho, on pak přijde náznak toho, že ten moment je tady, jenže prásk, ono se nic nestane a film se vleče dál. A to nemá ani hodinu a půl čistého času. "Fun Size" není nic jiného než jen další teen americká nekomedie, která se snaží stavět na divných postavičkách a nerdech, kteří teď letí, ale ne všichni mají potenciál Sheldona Coopera, nebo těch blbů z "Prciček". "Fun Size" není snímek, který potřebujete k životu. Klidně se na něj podívejte, ale nic si z něj neodnesete. Film bez humoru, bez příběhu, bez zajímavých postav, jenom staví na sebe klišé a nudu.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete špatnou halloweenskou komedii.
Hodnocení: 30% za nevýraznou komedii, kde nefunguje ani romantika


Žádné komentáře:

Okomentovat