čtvrtek 7. února 2013

Neobyčejný život Timothyho Greena (2012) - 65 %


Neobyčejný život Timothyho Greena (The Odd Life of Timothy Green, 2012)
Cindy (pořád krásná Jennifer Garner) a Jim (Joel Edgerton) jsou manželé, kteří se už dlouho snaží o miminko. Zjišťují však, že přirozená cesta nebude v jejich případě tím řešením, které budou moct využít. budou se muset poohlídnout po jiných řešeních. Jenže ani jiné cesty se nezdají schůdné. A tak jeden večer, kdy už toho mají skutečně dost, si sepíšou všechno, jak by mělo jejich dítě vypadat, co by mělo umět, jak by se mělo chovat. Dají to do krabice, kterou zakopají na zahradě u svého domu. Pak najednou začne pršet. Světe div se, ze země něco leze!
Ne, nemusíte se bát, že by se tenhle do té doby poměrně smutný snímek proměnil v zombie horor. Na jednu stranu je to možná škoda, ale to jen proto, že já jsem fanoušek zombie filmů. Ze země se však člověk klube. Cindy a Jimovi se konečně rodí jejich vysněné dítě, jejich syn. Z hlíny a naděje a přání dvou lidí se zrodil Timothy, chlapec, který má na svých nohách lístky. Rodiče ho rychle přijmou a nejsou jediný, kdo si Timothyho skutečně zamiluje. Těch lidí stále přibývá a Timothy začíná ovlivňovat jejich životy. Proč ne, je to velmi milý chlapec, hodný, i když je trochu divný. Žádné postranní úmysly nemá, tedy ne takové, aby někomu fyzicky ubližoval nebo ho vydíral.
Film "Neobyčejný život Timothyho Greena" je krásným příběhem o tom, jak si dva rodiče splnili své přání. Nejedná se však pouze o kouzelný rodinný příběh, ale i dramatický kousek, který vám zahýbá s emocemi. Tohle je pak trochu problém snímku. jakmile se jedná o něco, co se snaží útočit na vaše emoce, může se hodně rychle stát, že si to vaše emoce spíš bude chtít vzít. Překvapivě, snímek "Neobyčejný život Timothyho Greena" s tímhle úplně nepadá. Jsou zde momenty, kdy si řeknete, že je to emocionální vydírání, ale není jich zase tolik, aby vám to nějak výrazněji ublížilo. Od začátku je zřejmé, že se bude jednat o emotivní snímek, a tak je nutné se smířit s tím, že někdy těch emocí bude až trochu moc.
Přesto si myslím, že si "Neobyčejný život Timothyho Greena" drží svou úroveň. Jsou zde zbytečné postavy, jako třeba starší Jim, dějově není příliš významnou postavou, i když je její smysl jasný, srovnání se otce se synem, díky vztahu dědeček vnuk, ale přesto je to linie ne tak zásadní. Jenže roli získal David Morse a ten ji zvládl dokonale, a to většinou jenom tím, že tam stojí. Podobných dějových linií je trochu více a je to škoda, protože kdyby se trochu ubralo, malinko se zkrátila stopáž, film by si klidně mohl sáhnout i na 80 %. No, spíš 75 %. Takhle rozhodně nadprůměr, protože ten příběh je prostě hezký.
Kdy je na film vhodné kouknout: Když chcete emoce ve skutečně hezkém balení.
Hodnocení: 65% za hezký příběh, který sem tam až moc tlačí na pilu


Žádné komentáře:

Okomentovat