sobota 14. října 2017

Pozdravuj na Broad Street, Jdi na Západ, Dál než se zdálo, Goodbye, Mr. Chips, Gorilla Ship




Pozdravuj na Broad Street (Give My Regards to Broad Street, 1984) - 70 %
V případě filmu, kde hrají a zpívají Paul McCartney a Ringo Starr, první jmenovaný v hlavní roli, protože se jedná v podstatě o promo film ke stejnojmennému albu, nemůžu být objektivní. Zazní zde písně Beatles, i když je jich jen pár, ale jsou pořád krásné. Navíc je snímek pěkně absurdní a místy prostě hezky divný. Děj ale zaniká.

Jdi na Západ (Go West, 1940) - 70 %
Trojice bratří Marxů, která se zde objevuje, je tradičně zábavná a velmi se mi líbí, jak se jim opět daří komponovat do filmu i hudbu. Jsou zde dobré vtipy, pak jsou zde takové, které vám dnes nic neřeknou, a nejsem si jistý, jestli byly vtipné před lety. Z tohoto filmu nejsem odvázaný, i když se musí nechat, že bratři jsou pořád jako utržení ze řetězu a chtějí bavit.

Dál než se zdálo (Going the Distance, 2010) - 45 %
Drew Barrymore a Justin Long mezi sebou sice mají docela dobrou chemii a chtějí nám ukázat, že ani se vztahem na dálku by se to nemělo vzdávat, ale mě ten příběh prostě nebavil. Romance na začátku hezká, skoro pomádovská, pak už jsou to jen nudná úskalí vztahu, který ale samozřejmě dobře dopadne. Jinak to ani být nemůže...

Goodbye, Mr. Chips (2002) - 70 %
Snímek mě překvapil. Nečekal jsem, že by mě mohl tak dostat, ale přece jen je postava pana Chipse tak zajímavá, že vás jeho osud nenechá chladným, a to i v tomhle televizním zpracování, které mu ani trochu neubližuje. Dojemný film, který se ale zbytečně nesnaží tlačit na pilu, takže vám nebude jeho pojetí vadit.

Gorilla Ship (1932) - 35 %
Nejsou všechny staré filmy, které člověk vidí, nějak moc zajímavé. A takový je film "Gorilla Ship". Zaprvé, ten název hodně klame, protože tohle ani trochu není něco se zvířaty nebo dokonce monstry. Zadruhé, je příběh prostě nuda, na kterou se moc nedá koukat, není zde napětí, není zde nic, co by bavilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat