pondělí 2. října 2017

Dopis třem manželkám, Všichni královi muži, O Elly, Formule 1, Afričan




Dopis třem manželkám (A Letter to Three Wives, 1949) - 80 %
Snímek "Dopis třem manželkám" si rozhodně zaslouží vaši pozornost, protože už od začátku má zajímavý scénář, který ale má tu sílu, že postupem času nic neztrácí z vašeho zaujetí a budete až do konce sledovat, jak to celé dopadne. Jsou zde dobří herci, ale nechávají vyniknout příběh, což je důležité.

Všichni královi muži (All the King's Men, 2006) - 30 %
Popravdě, než se podíváte na tenhle snímek, možná raději mrkněte na "Mrtvou zónu". Ten film má podobné téma, navíc je napínavý a strhující, pokud vám nevadí lehce nadpřirozené prvky. "Všichni královi muži" jsou nudní, a to i přesto, že se zde sešla skvělá herecká skvadra. Steven Zaillian z nich nedostal vůbec nic.

O Elly (Darbareye Elly, 2009) - 70 %
Není to snímek strhující v americkém stylu, kdy Američané by z toho nejspíš udělali pořádně nabušený thriller, ale je to snímek, který je vedený v celkem lidské rovině, ale přesto zde je napětí z toho, že očekáváte, jak se lidé zachovají a jaká je pravda. Írán opět prokazuje, že má velmi schopné filmaře.

Formule 1 (Formula 1 - Febbre della velocità, 1978) - 60 %
Popravdě, snímek je nejzajímavější asi z toho pohledu, že je zde docela dobrý přehled o tom, kdo vlastně při závodech formule 1 zemřel, tedy alespoň do roku 1977, na který je především zaměřeno. Objeví se zde docela dost osobností, ať už závodního, nebo i filmového světa, ale je to spíše výplňové. Hlavní jsou ty děsivé nehody.

Afričan (L'Africain, 1983) - 60 %
Taková docela příjemná francouzská komedie, která dovede překvapit scénami, které najednou vůbec nejsou komediální, ale jsou docela vážné. O to lepší efekt pak na diváka mají. Catherine Deneuve a Philippe Noiret si velmi dobře sedli a jsou dobrou dvojicí, někdy je ale celkem snadno překoná prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat