úterý 3. října 2017

Atlantida na dosah, Bei Jing ai qing gu shi, Deep Burial, Hrdinové války, Báječní muži na létajících strojích




Atlantida na dosah (Atlantis Rising, 2017) - 60 %
Nakonec to do sebe má něco, co vás dovede strhnout. Přece jen je to podáno jako napínavé pátrání, kdy snad máte i pocit, že by Atlantidu na konci skutečně mohli najít. Povedlo se to? Ne, na to nemohou s jistotou odpovědět, ale minimálně se povedlo ukázat divákovi zajímavé a krásné památky a vykopávky.

Za romanci těch nejmladších hrdinů dávám alespoň lehce nadprůměrné hodnocení, i když do té doby to není nic skvělého. Ale právě ta mladá dvojice mě dovedla chytnout za srdce a bavila mě. Jinak je to ale spíše klasická načančaná romance, která má jen ukázat, jak je láska krásná i nevyzpytatelná. A někdy i ošklivá.

Deep Burial (2017) - 35 %
Kdyby to alespoň bylo trochu víc než jen interiérové sci-fi, které v sobě vlastně ani nic moc sci-fi nemá, jsem ochotný jít i na průměr, protože herci se mi zde líbili, ale nakonec ani ten příběh to nevytáhne nikam dál a konec už je docela nuda. Bohužel se tohle tak nějak dalo čekat už od prvních minut.

Hrdinové války (Ji jie hao, 2007) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale čím víc válečných filmů vidím, tím víc si říkám, že ti lidé nejsou vlastně tak hrdinové, jako spíše blázni, že byli ochotni bojovat, ať už bylo důvodem cokoli. Vlastenectví, režim, politika, prostě cokoli. Ty důvody jsou stejné - stojí za hovno. Vznikají z toho velké příběhy, u nichž mi přijde hlavně smutné, že k nim vůbec došlo.

Báječní muži na létajících strojích (Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes, 1965) - 50 %
Nevím proč, ale myslel jsem si, že mě tenhle snímek odrovná mnohem více. Vlastně se žádné odrovnání ani nekonalo. Jsou zde scény, které jsou i trochu vtipné, ale není to nic, z čeho bych si sednul na zadek. Trikově je to místy fajn, místy dost špatné. Takže za mě celkově spíše průměrná podívaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat