neděle 15. října 2017

Across the Line, S.W.A.T.: Under Siege, Sleight, Pěkně blbě, The Hippopotamus




Across the Line (2015) - 60 %
Škoda, že ten snímek není vyhrocenější, protože by takový být mohl, i když je nutné zase zohlednit, že tady jde o příběh natočený podle skutečných událostí. Ale je vidět, že se tu chtělo řešit trochu moc - rasová problematika, předčasné těhotenství, mladické lásky, sportovní kariéra - a skoro nic se pořádně nevyřešilo, jen to natáhlo stopáž.

S.W.A.T.: Under Siege (2017) - 30 %
Takový klasický nijaký akční film, kde máte postavy, které se vám mají buď na první pohled zamlouvat, tudíž jsou to kladní hrdinové, anebo se vám nezamlouvají a jsou to záporáci. Je to hodně průhledné, ale co je horší, ta akce za moc nestojí, jen pár soubojů je koukatelných. Finále asi nijak nepřekvapí.

Sleight (2016) - 70 %
Jasně, že do toho filmu trochu nakukuje rasová problematika, ale přitom je to snímek akční, až thrillerového charakteru se sci-fi prvky o jednom klukovi, který to s magií dotáhne trochu dál než jiní. Film postupně graduje, kdy nakonec musí přijít to, co přijde. V podstatě takový temnější "Kick-Ass" z ghetta.

Pěkně blbě (The Big Sick, 2017) - 80 %
Říkal jsem si, jak může být romantická konverzační komedie tak zábavná, aby to oslnilo na festivalu nezávislých filmů Sundance, a pak i v Karlových Varech jako úvodní snímek. Ukázalo se, že romantická komedie skutečně může být tak vtipná a dokonale odzbrojit. Na první pohled neoriginální romance jednoho stand-up komika, na druhou stranu parádní zábava se skvělými vtipy a zajímavý vývojem.

The Hippopotamus (2017) - 50 %
Stephen Fry je vtipný herec i glosátor, komentátor současné situace, ale jeho knihu jsem nečetl. Pokud je ale podána v podobném stylu, nedovedu si představit, že by byla nějak extra vtipná. Film vtipný není, humor zde není ani moc suchý, mnohdy není nijaký. Místy dobré náznaky skončí jen v tom průměru.

Žádné komentáře:

Okomentovat