středa 16. srpna 2017

Sitting Target, Small Crimes, Smoking Guns, Voják v dešti, Vixen




Sitting Target (1972) - 75 %
Oliver Reed se pro tuhle roli dokonale hodil a sedla mu prostě skvěle. On tyhle vyšinuté magory prostě uměl zahrát jedinečně, i když jich pak možná už bylo trochu moc. Tady ale předvádí, že začátek 70. let dovedl být pořádně odvázaný a že bylo co sledovat. Rozhodně stojí za zhlédnutí. A možná ne jen jednou.

Small Crimes (2017) - 60 %
Nikolaj Coster-Waldau je ve snímku docela zábavný, i když celkem brutálním smyslem. Vůbec lze o filmu říct, že má hodně blízko k brutalitě, což je to, co mu sedí a díky čemu je trochu zajímavý. Dobří herci ale dovedli oživit i vedlejší postavy, díky čemuž je film nikoli napínavý, ale rozhodně se na něj dá koukat s tím, že čekáte, jak to asi dopadne.

Smoking Guns (2016) - 40 %
Prostě nemám podobné filmy rád. Chtějí se tvářit jako něco, co je fakt moderní gangsterka, ale nejsou zde dobré postavy a na těch to jediných může stát. Příběhy jsou většinou takové tuctové a za mě je to případ i tohoto filmu, který pro mě prostě ničím nevyniká, jen tou snahou natočit si kriminální film za každou cenu.

Voják v dešti (Soldier in the Rain, 1963) - 70 %
Snímek "Voják v dešti" mě docela příjemně překvapil tím, jak dovede spojit komedii s dramatem v takové dávce, která rozhodně neškodí, ale hlavně ani neurazí. Tohle se mi líbilo, ale líbilo se mi i to, že Steve McQueen zde naplno prodal svůj komediální potenciál, který je v zajímavém kontrastu k nepřehrávajícímu Gleasonovi, který filmu vládne.

Vixen (2015) - 40 %
Celkem klasický a nemůžu si pomoct, ale ohraný příběh o tom, jak se zrodí hrdina. Tohle má něco ze Storm, něco z Black Panthera, akorát je k tomu přidána magie, nebo něco takového. Hlavně že má hrdinka cool jméno. Nepřináší to nic nového a není to ani moc zábavné, hlavně že se tam objeví nějaký známější superhrdina.

Žádné komentáře:

Okomentovat