neděle 27. srpna 2017

Pod kopyty stád, Jak zabít svou ženu, Knock on Wood, La dame de trèfle, Temný případ: Série 1




Pod kopyty stád (Alvarez Kelly, 1966) - 60 %
Western, který se točí kolem skutečných kovbojů, tedy honáků. Ti se snaží o to, aby se ukradené stádo krav dostalo tam, kam se původně dostat mělo. Sice jsem byl trochu zklamaný z toho, jak byly scény s krávami natočeny, ale tak zase byl to rok 1966. Tematický trochu jiný western a docela mu to slušelo i díky divácky příjemným postavám.

Jak zabít svou ženu (How to Murder Your Wife, 1965) - 60 %
Komedie, která je místy docela vtipná, ale chvílemi sklouzává do humoru, který je spíš trapný, nebo místy dokonce ubohý. Jack Lemmon ale dovede i takový film utáhnout, že vás to bude bavit, a to i přesto, že vám jeho postava přijde herecky nekomplikovaná. Jack jí ale dodává ten správný šmrnc. Navíc Virna Lisi se nenechá komediálně zahanbit.

Knock on Wood (1954) - 55 %
I když to na začátku vypadá skoro jako psychologické drama, nakonec je to místy i celkem zábavná komedie, kterou táhne hlavně Kaye se svými hereckými schopnostmi. Místy si i říkáte, že ten chlap měl neuvěřitelný talent na různé pitomosti a že je docela škoda, že se o něm tady u nás moc neví. I když pravda, on toho natočil relativně málo.

La dame de trèfle (2009) - 40 %
Popravdě to vypadalo jako zajímavý film, ale nakonec se ukázal, že to jen vede k tomu závěru, který se dal do jisté míry očekávat. Bratr a sestra spolu žijí tak dlouho, že nejsou schopni se od sebe oddělit, dokud nepřijde někdo třetí, který to změní. Nemůžu si pomoct, ale v tomhle byl potenciál jako blázen. Pro mě zůstal nenaplněn.

Temný případ: Série 1 (True Detective, 2014) - 90 %
Začátek první série dobrý, ale že bych z toho byl vyloženě odvázaný, to ne, část s motorkáři mě vůbec nebavila, ale postupné odhalování a skvělé vykreslení postav mě nakonec vedly k tomu, že jsem si první sezónu seriálu náramně užil. A ano, stojí to na skvělý hercích, bez nichž by to nebylo tak přesvědčivé.

Žádné komentáře:

Okomentovat