úterý 1. srpna 2017

2307: Winter's Dream, Psí poslání, Awakening the Zodiac, City of Tiny Lights, Thithi




2307: Winter's Dream (2016) - 50 %
Z tohoto snímku jsem nebyl ani moc zklamaný. Vlastně se mi docela líbilo, co jsem viděl, protože už od začátku bylo jasné, že tohle bude nízkorozpočtové sci-fi, ale překvapivě jsou zde scény, které opravdu sci-fi připomínaly. Není to vysokorozpočtové, ale ani to nevadí. Jasně, příběh je jednoduchý, triky také, ale na průměr to stačí.

Psí poslání (A Dog's Purpose, 2017) - 80 %
Lasse Hallström je režisér, který je ve svých filmech možná až moc emotivní, ale na druhou stranu je pro mě režisérem, jehož filmy nejsou hloupé a chtějí něco sdělit. Proto se mi v podstatě skoro každý jeho film líbil. A nejinak je to i se snímkem "Psí poslání". Jasně, je to trochu kýč, ale stejně mě to dostalo.

Awakening the Zodiac (2017) - 50 %
Zodiac zase ožívá v tomhle filmu, který chce hrát vlastně jen na to, že příběh Zodiaca je docela známý a je kolem něj příliš mnoho otazníku, včetně toho, kdo vlastně Zodiac byl. Ke konci už snímku opravdu dojde dech a jeho odhalení i finále nejsou takové, které dovedou nějak moc nadchnout.

City of Tiny Lights (2016) - 45 %
Současná kriminálka, která se nesnaží ohromit velkým rozpočtem, který nemá, ale spíše jede na docela snesitelný příběh s postavami, které vás možná ani nebudou tolik iritovat, jak se to u podobných britských filmů může celkem snadno stát. Trochu zkrátit a třeba se to dokope i na průměrné hodnocení.

Thithi (2015) - 60 %
Asi jsem si uvědomil, že mi realismus v podání indické kinematografie až tak moc nesedí, protože film "Thithi" mě rozhodně nedostal tolik, jako to zvládnou nějaké klasické bollywoodské snímky. Příběh je ale přitom docela zajímavý, kdy se tři generace vyrovnávají se smrtí jejich nejstaršího muže, který už měl přes sto let.

Žádné komentáře:

Okomentovat