úterý 4. dubna 2017

Zilionáři, The Light Between Oceans, Skrytá čísla, Bilitis, The Gun That Won the West


Zilionáři (Masterminds, 2016) - 50 %
Jared Hess je hodně specifický autor, jehož komedie nejsou pro každého. Mám jeho styl celkem rád, i když ho nijak zásadně nevyhledávám. "Zilionáři" určitě nejsou jeho nejlepším filmem, ale z postav, které zde načrtni, dostal díky hereckému obsazení skutečně asi to nejlepší, co mohl. Místy jsem se bavil dobře.

The Light Between Oceans (2016) - 70 %
Film, od něhož jsem mnoho nečekal a doufal jsem, že jen budu mile překvapen, hlavně proto, že se zde sešla velmi příjemná ústřední dvojice Fassbender a Vikander. Tyhle dva jsem chtěl vidět spolu. Bylo to zajímavé. Oni nezklamali, příběh vlastně také ne, jen se ukázalo, že někdy je spravedlnost a to, co za ni považujeme, takové zvláštní.

Skrytá čísla (Hidden Figures, 2016) - 80 %
Tenhle snímek ukazuje nejen to, jak nesmyslná byla a je segregace, ale ukazuje i to, jak byla - a nejspíš i pořád je - americká společnost zkostnatělá, jak lpí na předsudcích a nesmyslných pravidlech. Co si budeme povídat, nebude to jen americká společnost. Silné, lidské, dobré a s pozitivním poselstvím, které by nemělo zapadnout, ale zapadne.

Bilitis (1977) - 50 %
Snímek, na který se hezky kouká, protože tvůrci prostě věděli, co vypadá pěkně, a to nemyslím teď jen nahá mladá ženská těla. Celkově je vizuální stránka filmu velmi líbivá, což je jeho hlavní deviza. Jinak film nic moc zásadního nepřinese a vy se necháváte unášet spíše reáliemi než zajímavými postavami.

William Castle se přece jen měl spíš držet svých komediálně laděných hororů, kde byl dle mého nejsilnější. Snímek "The Gun That Won the West" není vyloženě špatně natočený, i když není nijak skvělý, ale celkově jako western spíše zapadá v průměrnosti, tudíž si ho nejspíš ani vy nebudete moc pamatovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat