čtvrtek 27. dubna 2017

Mi conejo es el mejor, Mississippi, Paterson, Promised Land, Rio Grande Patrol


Mi conejo es el mejor (1982) - 50 %
Není to vyloženě extra dobrý erotický snímek, ale Lina Romay je jednou z hereček, které v podobných snímcích prostě nezklamou. Ukáže nám toho docela dost, i když je nutné přiznat, že scénář je takový hodně banální, a pokud se řekne lehké BDSM, představíte si asi právě něco podobného.

Mississippi (1935) - 60 %
Bing Crosby v tomhle snímku ukazuje svou největší sílu, kterou je jednoznačně zpěv. Snímek je sice komedií, ale není tak moc vtipný a o zábavné momenty se stará v podstatě jen W. C. Fields. Jinak je snímek jen klasickou romancí, která se musí rozuzlit až na samotném konci, i když je vám celkem jasné, jak to skončí.

Paterson (Paterson, 2016) - 90 %
Prostě krásný film o tom, jak hezké a jak smutné je někdy být člověkem. Jim Jarmusch nehraje na zbytečně vyhrocené emoce, a to jak ty pozitivní, tak ty negativní, ale hraje na takové, které mohou útočit i na nás, můžeme je prožívat podobně jako skvělý Adam Driver, kterého snad v podobných rolích uvidíme častěji.

Promised Land (2004) - 50 %
Snímku "Promised Land" hodně sedí syrové pojetí, kterým je natočen. Ruční kamera, která je neustále za prdelí jednotlivým postavám je zde určující a díky ní se na vás může přenést depresivní směřování jednotlivých osudů. Bohužel to je všechno. Téma, které je kruté, je zde podáno jen dobrou kamerou, jinak nic moc.

Rio Grande Patrol (1950) - 50 %
S tímhle filmem jsem si uvědomil, co mi na některých amerických westernech tak vadí - je to všechno strašně moc uhlazené. V tomhle jsou italské westerny mnohem lepší. A díky bohu i westerny současné školy. "Rio Grande Patrol" je takové hezké, nablýskané představení, které mě nijak nenadchlo, ale ani mi vyloženě nevadilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat