pátek 21. dubna 2017

Abandoned, Emanuella: Reportér z Orientu, Falešné doznání, Zlomek strachu, Jolly LLB


Abandoned (2015) - 65 %
Velmi dobrý film, kterému ale přece jen ještě chybí pořádný kus k tomu, aby byl skvělý. Na malém prostoru se ale v tomhle případě podařilo vytvořit snímek, který je funkční, je dobře stísněný a nejistota je zde podána velmi dobře. Není to ani zbytečně vyhrocené, jen to místy může trochu nudit, což je škoda.

Emanuella: Reportér z Orientu (Emanuelle nera: Orient reportage, 1976) - 20 %
Joe D'Amato se může pyšnit jediným - byl schopen natočit filmy. Natočit něco, co má začátek, co má konec. Ale přitom to mezi tím je prostě nuda. Erotický film s "černou Emanuellou" je bez náboje a jediná scéna, která skutečně stojí za to, je souboj mangusty s kobrou. Mangusty jsou neskutečná zvířátka.

Falešné doznání (Falscher Bekenner, 2005) - 50 %
Není jednoduché být někým, a tak se může stát, že se člověk stane nikým. Z tohohle filmu jsem měl tak nějak pocit, že to je celé trochu na efekt, což mi dojem kazilo, ale musí se uznat, že osud, který je zde prezentovaný, by se mohl někomu přihodit. Dnešní společnost je divná a ne každý je schopen a ochoten v ní žít tak, jak ostatní očekávají. Ani to nutně nemusí být správně.

Zlomek strachu (Fragment of Fear, 1970) - 80 %
Nemůžu si pomoct, ale celkově se mi atmosféra tohoto snímku nesmírně líbila. David Hemmings dostal roli, která mu dokonale sedla, a i když scénář v konečném důsledku není vyloženě skvělý, tak on svou roli zahrál výtečně. Díky němu jsem chtěl sledovat každou minutu a byl jsem v napětí z toho, co se stane a jak to dopadne.

Jolly LLB (2013) - 60 %
V konečném důsledku je to celkem tradiční právní drama, které je ale laděn spíše do komické roviny, i když i ty vážné momenty se zde najdou. Indové jedou na klasický vzorec - chudák versus namachrovaný profesionál, kdy je jasné, že ten chudák musí vyhrát. V tomhle je snímek příliš přímočarý a příliš dlouhý.

Žádné komentáře:

Okomentovat