pátek 21. října 2016

Každý začátek je těžký, Návštěvníci 3: Revoluce, Ztraceni v Americe, Made in YU, Není cesty v oblacích


Každý začátek je těžký (Le maître d'école, 1981) - 70 %
Nenáročný velmi příjemný film o tom, že někteří lidé dovedou dětem rozumět mnohem více než jiní. A je smutné, že ti jiní jsou někdy lidmi, kteří mají na komunikaci s dětmi a jejich výchovu ten největší vliv. Asi se mi tenhle snímek časem vykouří z hlavy, ale padla z něj na mě taková příjemná nálada.

Návštěvníci 3: Revoluce (Les Visiteurs: La Révolution, 2016) - 30 %
Je mi líto, ale tohle je prostě jenom interiérová ptákovina, která postrádá humor všech předchozích francouzských dílů. No dobře, nepostrádá ho úplně, jenže těch zábavných scén je zde opravdu málo. Ani české akvizice to moc nezachraňují. Tady se nepovedl scénář, a tak je to ve finále prostě jen nuda se známými postavami.

Ztraceni v Americe (Lost in America, 1985) - 50 %
Ze začátku to mělo dobrý náběh na film, který bude zajímavý jak dialogy, tak i celkovým příběhem. Poté, co se manželé dostali do Las Vegas, už to ale začala být trochu nuda a vývoj byl lehce bizarní, ale v podstatě nezáživný. Albert Brooks je skvělý civilní herec, ale jako režisér se v tomhle případě moc nevytáhl. Ta sociální kritika v tom zaniká.

Made in YU (2005) - 40 %
Takové ty klasické balkánské postavičky, které jsou sice podány v dramatu, ale stejně se film neubrání tomu, aby byl do jisté míry komický. Celé to je pak živelné a nám se představuje trochu jiná kultura, kterou ale celkem dobře a poměrně lépe známe z filmů Emira Kusturicy. V jeho případě to funguje lépe.

Není cesty v oblacích (No Highway, 1951) - 80 %
James Stewart je pro mě herecká veličina a jeden z mých nejoblíbenějších herců. A právě v tomhle filmu ukazuje, kde je jeho síla, že sám - v podstatě sám - dokáže utáhnout i tenhle scénář, který by mohl být thrillerový, ale není tak pojat. Je to spíše napínavý rodinný film, ale ona je v něm prostě skvělý.

Žádné komentáře:

Okomentovat