čtvrtek 20. října 2016

Bláznivá pětka, Ixcanul, John Honai, Julieta, L'Origine des espèces


Bláznivá pětka (Five, 2016) - 50 %
"Bláznivá pětka" aneb bláznivá komedie o tom, jak je možné si za každou cenu udržet byt, nakonec toho nedosáhnout, ale stejně získat víc, než jsem měl na začátku. U téhle party pěti přátel pořádně ani nechápete, jak fungují, ale oni fungují a místy jsou u toho i docela zábavní. Ne vždy, ale sem tam se nějaká scéna povede.

Ixcanul (Ixcanul, 2015) - 60 %
Snímek "Ixcanul" má celkem obyčejnou zápletku. Holka se vyspí s někým, s kým by se podle jejích rodičů vyspat neměla, protože ti ji našli manžela jinde. Výsledkem nechráněného sexu je těhotenství. To, co dělá snímek zajímavý, je skutečnost, že se děj odehrává v Guatemale a my sledujeme cizí kultury, jež nám může připadat podivná.

John Honai (2015) - 25 %
"John Honai" je nenápaditý snímek, který začíná nenápaditostí už v názvu. Následuje skupina čtyř troubů, které máte sledovat dvě hodiny v domnění, že dělají něco vtipného nebo alespoň dost zajímavého na to, aby vás to bavilo. Jenže nic takového se neděje. Akční úvod je zástěrkou pro následnou nudu, která ubíjí.

Julieta (Julieta, 2016) - 60 %
Ve snímku "Julieta" Pedro Almodóvar dokazuje to, co ho zdobí ve většině jeho filmů - umí skvěle pracovat s herečkami a je schopen z nich vytáhnout to nejlepší, co může. Příběh začíná dobře, respektive dramaticky, ale jeho postupný vývoj mi přišel spíše jako snaha ukázat, jak jsou herečky dobré, ale jinak moc víc ne.

L'Origine des espèces (2016) - 50 %
Když až v dospělosti zjistil, že jeho otec vlastně není jeho biologický otec, rozhodl se, že svého skutečného otce najde. Takový celkem tradiční námět, který je podán dramaticky a s některými celkem zajímavými dějovými prvky. Nemůžu říct, že by mě ten film vyloženě nebavil, ale ani jsem si ho moc neužíval.

Žádné komentáře:

Okomentovat