pondělí 7. prosince 2015

Saló aneb 120 dnů sodomy, The Contract, Země dinosaurů, DQE's Peter Pan: The New Adventures, Zero Tolerance


Saló aneb 120 dnů sodomy (Salò o le 120 giornate di Sodoma, 1975) - 60 %
Není to velký film, ale je to hnusný film. Není to nutně v tom, z čeho se vám zvedne kufr, ale je to v těch lidech. Nemyslím si, že je špatné, že někdo natočí takový film. Problém je v tom, že člověk, když se na tohle dívá, věří, že se něco takové děje. A tohle je smutné, ta chvíle, kdy si uvědomíte, že lidstvo opravdu považujete za tak zkažené a zrůdné.

The Contract (2015) - 35 %
Nějak jsem si v poslední době asi špatně vybíral, protože tohle je už třetí film se ztrátou paměti během asi dvou nebo tří dnů. A je to zase špatný film se ztrátou paměti. Sem tam to je chvílemi zajímavé, ale najednou zjistíte, že se to táhne jak chrchel a pořádně se nic neděje a vlastně hodinu stojíte na místě. To je děsná otrava.

Země dinosaurů (The Land Before Time, 1988) - 65 %
Ale jo, jako animovaný film je to pěkné a líbila se mi animace, která je klasická a krásná, nemá to v sobě ještě žádné 3D prvky, což je prostě příjemné. Jenže ten příběh mi přišel tak nějak disneyovský, i když je zde snaha o pořádnou akci. Nějak jsem se do něj ale nemohl dostat a nestrhnul mě jako jiné, podobné filmy.

Petra Pana si představuji holt trochu jinak než na tomhle vykonstruovaném příběhu, který bohužel žádným způsobem nevyniká a prostě jen sází na to, že zde jsou fajn postavy, které jsou známé a které máte rádi, pokud máte rádi tuhle hlavně americkou a britskou klasiku. Mě osobně tenhle příběh prostě nebavil.

Zero Tolerance (2015) - 40 %
Asi jsem přece jen čekal trochu víc akce, pokud už jsem nečekal trochu lepší příběh. A ten jsem rozhodně nedostal. Trochu zamotanější pomsta. Zamotanější v tom smyslu, že je tu překvapivě víc postav, které do děje nějak zasahují. Ale ničím jiným opravdu tenhle snímek nevyniká. Snad jen ta přítomnost známých ksichtů.

Žádné komentáře:

Okomentovat