úterý 29. prosince 2015

Lovec jelenů, Lost in the Sun, Zabij, nebo budeš zabit, Dárek, Co děláme v temnotách


Lovec jelenů (The Deer Hunter, 1978) - 70 %
Ten film musel maximálně dopadnout na Ameriku a její rozpoložení po aféře Watergate a po skončení války ve Vietnamu. I teď má svůj dopad, protože jsou zde naprosto neskutečné scény, hlavně ty s ruskou ruletou, ale tohle je opravdu hlavně odkaz doby. Skvělé herecké výkony se však naštěstí nezapřou nikdy.

Lost in the Sun (2015) - 35 %
Relativně nudný film, který by měl ukazovat, jak je možné nalézt cestu k tomu, co je správné, anebo alespoň k tomu, co za správné považovat můžeme. Ten film nemá absolutně žádnou gradaci a nezachrání to ani celkem civilní herecké výkony. Všichni se totiž tváří celou dobu až moc dramaticky, což místy vyznívá až jako karikatura. A to určitě nebyl účel snímku.

Zabij, nebo budeš zabit (The Condemned, 2007) - 60 %
Přece jen si myslím, že je to trochu roztahané, ale tohle je film, kde Steve Austin a Vinnie Jones hrají opravdu dobře, tohle jsou prostě role, které jsou pro ně určené. Dá se na ně dívat a není to hloupé. Sice mi chybělo ještě to, aby to bylo malinko explicitnější a v některých scénách drsnější, protože ty mantinely jsou vidět, ale tohle je prostě zajímavý příběh, který bude vždy bavit v jakémkoli provedení. Tedy nejspíš...

Dárek (The Gift, 2015) - 70 %
Dobře velmi vystavěný příběh, který se opírá o to, že vlastně celou dobu není jasné, kdo je tady hajzlem, a kdo nikoli. A ani na konci to neplatí. Dobrá gradace, která nejde do extrémů, ale především povedená psychologická hra, která ukazuje, že Edgerton je nadaný ve více směrech. Jen při pohledu na něj vás bude mrazit. A co teprve překvapivě Bateman.

Co děláme v temnotách (What We Do in the Shadows, 2014) - 70 %
Asi jsem přece jen čekal, že to bude ještě o něco vtipnější. Musí se tomu ale uznat, že je to opravdu nesmírně originální a že ten pop kulturní humor nestřílí nějak levně, ale naopak v duchu celkového vyznění filmu. Ta linie humoru, jakou si udržuje je celkově dobrá a po dlouhé době zase jedno mockumentary, které má smysl.

Žádné komentáře:

Okomentovat