sobota 3. října 2015

Strategie pavouka, Ovečka Shaun ve filmu, Chung fung che, Underdog Kids, Xanadu


Strategie pavouka (Strategia del ragno, 1970) - 40 %
Tohle je snímek, který mě naprosto utvrdil v tom, že mě prostě snímky, které nejsou dějové, tolik nezajímají. Ano, na film je možné se dívat jinak, než pouze jako na formu pro vyprávění příběhu, stejně jako literatura nemá jen vyprávění, ale pro mě takový film prostě nemá tak velkou cenu jako něco, co má děj. Je mi líto, ale nebýt tohle v knize "1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete", tak se na to nikdy nepodívám.

Ovečka Shaun ve filmu (Shaun the Sheep Movie, 2015) - 60 %
Je to fajn, jako všechno, co studio Aardman dělá a jejich animace je prostě jedinečná a proti ní prostě nic nemám. Pokud se ale týká příběhu, tak ten mě sám o sobě tak nezaujal. Jsou zde některé výborné gagy, ale pro mě jich nebylo tolik, abych měl ze snímku zase jednou pocit, že jsem viděl něco výjimečného.


Chung fung che (2015) - 65 %
Tenhle film o jedné krádeži je místy tak ujetý, až jsem se musel smát. A bavilo mě to. To finále s bowlingovými koulemi je vážně ujeté. Jsou zde momenty, které jsou zbytečně vyhrocené, ale po té komediální stránce film většinou funguje. Hongkongský film má pořád ještě co nabídnout, a to i bez velkých známých hvězd.

Underdog Kids (2015) - 60 %
Tohle je opravdu film pro ty, co milují "Karate Kid" a podobné filmy. Jsou zde v malých rolích tváře, které znají z béčkových akčních filmů, a některé ani tak možná ne. Já jsem u tohoto filmu bavil, protože jeho předvídatelnost a naivita jsou tak odzbrojující, že mě to prostě dostalo. Je to celkem špatný film, ale to neznamená, že se vám nebude líbit.

Xanadu (Xanadu, 1980) - 55 %
Dřív se mi tenhle snímek strašně líbil. Pamatoval jsem si z něj ale jediné - píseň s titulním názvem. Docela jsem byl zvědavý na to, jak mě snímek dostane po letech, když jsou hodnocení obecně tak špatná. Olivii mám prostě rád, s tím nikdo nic neudělá, ale Gene Kelly tady vede. A ano ten film se nakonec stal čekáním na jednotlivé písně, kdy ona titulní "Xanadu" pro mě stále zůstává skvělou. Ten konec je ale krásně jetý ve stylu 70. a 80. let.

Žádné komentáře:

Okomentovat