úterý 20. října 2015

Šelest na srdci, Magnum Force, Vendetta, Šalamoun a královna ze Sáby, Sissi


Šelest na srdci (Le souffle au coeur, 1971) - 80 %
Kontroverzní téma, ale přitom podané lidsky a nijak explicitně. Tohle se mi na film velmi líbí. Ukazuje, že každé téma je možné pojmou vkusně a bavit se o něm, pokud autor zná míru a pokud ví, jak daleko může zajít, aby už nesklouzl jen k tomu, že chce za každou cenu šokovat. Louis Malle tohle očividně věděl.

Magnum Force (Magnum Force, 1973) - 95 %
Ač mě to samotného hodně překvapilo, tak tenhle druhý díl, i když je opět celkem roztahaný, mě bavil snad ještě více, než díl první. Clint Eastwood už je tady za skutečně nebezpečného policajta ale i když nejprve střílí, vždycky je na straně zákona a vždycky najde cestu, jak se o toho šmejda postarat. Finále je prostě parádní.

Vendetta (2015) - 50 %
Tak nějak jsem dostal to, co jsem očekával. Dean Cain je docela ještě borec, Big Show vždycky patřil k mým oblíbeným wrestlerům, hlavně pro to, jaký je to obrovský chlap. Rvačky, bitky, nic moc dalšího, tohle mi prostě sedlo, nic víc jsem neočekával a nic víc jsem nedostal. Na ten průměr si to sáhne bez problémů. Navíc v režii Soska Sisters!

Šalamoun a královna ze Sáby (Solomon and Sheba, 1959) - 75 %
Tenkrát se prostě natáčely dobré historické filmy, což King Vidor dokázal hned několikrát. Bohužel to akcentování židovského/křesťanského boha jako jediného, je mi proti srsti, ale nedá se tomu vzít, že akční scény jsou zde skvěle natočené, některé intimnější scény jsou krásné a herecky je to dobře obsazené. Když chcete historický epos, budete spokojeni.

Sissi (Sissi, 1955) - 50 %
Je to taková hezká, líbivá televizní produkce, které prostě nešlo o to, aby se držela skutečných fakt, ale prostě o to, aby se podpořil symbol, který mohou Rakušané milovat. A to se jim, díky Romy Schneider, také povedlo. Na Sissi se krásně kouká, ale to je opravdu všechno. Ten příběh sám o sobě je jen další romance.

Žádné komentáře:

Okomentovat