středa 28. října 2015

Poslední tango v Paříži, Šílený Max: Zběsilá cesta, 6 Years, Bůh gamblerů


Poslední tango v Paříži (Ultimo tango a Parigi, 1972) - 70 %
Film, kterému jednoznačně kraluje Marlon Brando, což se v jeho případě zdá jako něco neskutečně jednoduchého. On ale byl schopný prostě zahrát každou roli naplno. A ano, i dnes je to snímek pořádně kontroverzní a scéna s máslem se jen tak nezapomene, protože není důležité jen to, co se děje, ale i to, co je prášeno.

Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road, 2015) - 90 %
Já jsem si myslel, že to bude pořádná jízda, ale snad nikdy - anebo hodně dlouho - jsem neviděl dvouhodinový film, který by byl tak nadopovaný adrenalinem a který by vás chytnul a nepustil až do konce. Tady není jediné hluché místo a jede se a jede, dokud není vše hotové. Neskutečný vizuál se skvělými triky, ale hlavně ten svět... ten je prostě nádherně promyšlený a jednotlivé prvky jsou geniální.

6 Years (2015) - 40 %
Romance mladých, kteří do vztahu vlítli příliš rychle, a vydržel jim příliš dlouho. Ona je tak trochu magor, on si chce vrznout i jinde, ale celý film na nás má působit jako něco, co chce ve skutečnosti říct víc. To se ale opravdu neděje a film je jen dramatickou romancí, která pro jednou nemá až tak očekávaný konec, i když...

Krycí jméno U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E., 2015) - 75 %
Dostal jsem od toho filmu přesně to, co jsem čekal. Skvělý špionážní film, který parádně připomíná 60. léta, kdy vznikla předloha, ale přitom je to moderně dynamické a akční. Guy Ritchie ukazuje, že na tohle ho skutečně užije a já doufám, že se k postavám ještě vrátí. Lehká zábava, která některými scénami skutečně dovede nadchnout.

Bůh gamblerů (Du shen, 1989) - 75 %
Pro mě skutečně milé překvapení. Chow Yun-Fat je můj oblíbený herec asijské provenience a jsem rád, že jsem se konečně dostal k něčemu dalšímu. Tohle je vtipný film, který je plný akce, ale i výborných scén, které jsou spojené s hazardem. Navíc Chow mě jako dítě po úrazu hlavy prosta bavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat