čtvrtek 15. října 2015

Klute, Lost Boy, Tisícročná včela, U snědeného krámu, Válečná banda


Klute (Klute, 1971) - 60 %
Mám s tímhle filmem ten problém, že jednoduše prezentuje látku, která by měla být napínavá, ale ve skutečnosti, je to film, který je minimálně napínavý a snaží se zaujmout hlavně scénami, které jsou herecky dobré - o tom žádná - ale prostě nevytvářejí celek, který by byl až tak divácky vděčný, jednoduše si jede svou vlastní cestou.

Lost Boy (2015) - 35 %
Ten film má vážné téma, ale ono je to celkově podané tak blbě, že už v podstatě po čtvrt hodině víte, jak vlastně celý film dopadne. Pak se víc soustředíte na postavy, protože doufáte v nějaký dobrý výkon, ale nakonec jen dostanete pocit, že jsou všichni neskutečně otravní a že to jejich počínání je labilní. Tohle mi opravdu vadilo.

Tisícročná včela (1983) - 90 %
Ať už v seriálovém provedení anebo ve filmovém provedení, tohle je nesmírně zajímavá sága, která ukazuje, že máme v naší filmografii docela blízko i k surrealismu, respektive k magickým prvkům v realitě. A funguje to. Přitom se jedná o příběh, který je velmi realistický a velmi lidský, krásný i krutý. Jakubisko zde ukazuje svou režisérskou sílu a nebojácnost z velkého tématu.

U snědeného krámu (1933) - 60 %
Humor téhle doby mě prostě baví a doslova jsem zíral, když se Antonie Nedošinská bavila se svou filmovou dcerou. Jejich noční rozhovor je poměrně drsný a slova, která zde používají, mě opravdu zaujala. I tohle je krásné používání českého a tedy i německého jazyka. Vlasta Burian jiný, než obvykle, ale pořád dobrý. Jen ten film jako celek až taková výhra není.

Válečná banda (War Pigs, 2015) - 30 %
Film mě hodně nalákal obsazením a já jsem na něj byl strašně zvědavý, ale tohle je bohužel tak nudný akční film se spoustou patetických, zbytečných záběrů až se mi nechtělo věřit, že v tom hrají akční herci jako Goss nebo Lundgren. Nemá to naprosto žádný drive a pár vtipných scén to nevytrhne.

Žádné komentáře:

Okomentovat