úterý 27. října 2015

Kabaret, Sissi, císařovnina osudová léta, The Alien Factor, Bessie, Big Sky


Kabaret (Cabaret, 1972) - 90 %
Tohle je jeden z mála těch muzikálů, u kterých mám pocit, že je skvělá jak hudební stránka, tak i stránka příběhová, i když by přece jen ještě mohla být malinko lepší. Jsou ale krásně vyvážené a je na nich vidět, že si dal Fosse skutečně záležet, stejně jako byl neskutečný choreograf a tak trochu i maniak. Přesto mu vše skvěle sedí.

Sissi, císařovnina osudová léta (Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin, 1957) - 50 %
Tak jo, ono je to celkově prostě takové pěkné a moc hezky se na to kouká. O tom žádná. Ale ani tenhle film vás nijak nevytrhne ze stereotypu a vy se na to budete dívat hlavně proto, že Sissi přejete všechno nejlepší. Škoda, že se více neakcentovaly skutečné události, ale o to opravdu nešlo. Tohle je dokonalý pár a o to šlo především.

The Alien Factor (1978) - 40 %
Takové klasické levné béčko, které ale chce něco ukázat. Monstrum, respektive vetřelec z vesmíru, který je zde prezentován, je skutečně v některých chvílích spíše směšný, stejně tak scénář, ale viděl jsem už horší filmy. Tohle je prostě něco špatného, co ale od podobného filmu čekáte. Podobné věci se natáčeli o 20 let později a vlastně i dnes.

Bessie (2015) - 70 %
Tohle je přesně ten typ filmů, na kterém si mohou někteří herci udělat jméno. Vybrat si zajímavou osobnost a ukázat, že ve mě to herecké - a případně i pěvecké - umění je. A Queen Latifah tohle prokázala, jen je ten film celkově takový předvídatelný a sentimentální tam, kde se to čeká. Drsný jen trochu.

Big Sky (2015) - 30 %
Nějaká ta scéna je tu i docela dobrá, ale to je tak bohužel všechno. Film dělá celek a ten nefunguje a ty ucházející scény ho nezachrání, stejně jako postavy, které nejsou úplně špatně napsané. Ale jako kdyby se topily v něčem, co prostě jako celek nedává smysl a není to moc dobré. Jako kdyby si i tvůrci nevěřili. Anebo věřili až moc?

Žádné komentáře:

Okomentovat