pátek 23. října 2015

Dvouproudá asfaltka, Temné kouty, Sázka na smrt, Dragon Nest: Warriors' Dawn, Chuen lik kau saat


Dvouproudá asfaltka (Two-Lane Blacktop, 1971) - 60 %
Road movie, kde se odehrávají některé zajímavé scény, ale stejně tak road movie, které vás může nechat naprosto klidnými. Já se asi budu řadit spíš k té druhé skupině, protože mnoho emocí ve mně snímek skutečně nevyloudil. Přímo jsem se nenudil, ale velikost jsem v tomhle díle prostě neviděl. A možná nikdy neuvidím.

Temné kouty (Dark Places, 2015) - 65 %
Tenhle příběh má docela dobré postavy a dovede vás udržet v napětí, protože si říkáte, co se teda vlastně stalo? Že by nějaká amnestie a zabíjela hlavní hrdinka? Nakonec je finále celkem zvládnuté a myslím, že scenáristicky překvapivé a funkční. Jenže místy tomu přece jen dochází dech a já jsem se trochu nudil. Jsou zde scény, které nejsou pro rozuzlení důležité a jen natahují děj.

Sázka na smrt (The Dead Pool, 1988) - 60 %
Určitě nejslabší díl celé série, kde jsem ani neměl pocit, že by Harry Callahan měl až tak důležitou roli. Spíše šlo o to, aby se jednalo o film, který zaujme i mladé, a tak se do toho vložily podivné postavy a hledělo se na to, aby to bylo cool, ale nikoli na to, aby to bylo skutečně dobré. Ani ten Neeson tady moc nezaujme, až na ten cop.

Za snahu, aby se na svět přivedlo něco pořádně fantasy, tomu dám alespoň ten mírný nadprůměr, i když ta animace je místy prostě otřesná a ošklivá. Snaha zde je, to je vidět, ale prostě se na to chvílemi moc dobře nakouká, navíc jsou zde i nějaké ty scenáristické perly, které by si měl autor spíše odpustit, hlavně pokud se dialogů týká.

Chuen lik kau saat (2015) - 80 %
To je tak, když mi sedne stylizace a celkové vyznění filmu, který je zábavnou komedií, akčním filmem a neskutečně skvěle natočeným sportovním filmem. Já mám badminton docela rád, jako rekreační sport, ale tady je nádherně drzí, rvavý a neskutečně rychlý a prostě vypadá cool. Skvěle natočené a zahrané.

Žádné komentáře:

Okomentovat