sobota 17. října 2015

Chyťte Cartera, Dítě číslo 44, Do You Believe?, Ladíme 2, Oslava v Ledovém království


Chyťte Cartera (Get Carter, 1971) - 80 %
S tímhle filmem se remake se Stallonem opravdu nedá srovnávat. Je to mnohem syrovější, mnohem realističtější a zároveň mnohem abstraktnější, což je na první pohled zvláštní. Ale ta Velká Británie tomu sedí mnohem víc. Z tohohle filmu by se měli učit současní britští tvůrci, kteří se se snaží o moderní akční thriller.

Dítě číslo 44 (Child 44, 2015) - 40 %
Aneb jak to dopadne, když se Američani v převážně východoevropské koprodukci rozhodnou natočit politickou detektivku. Politiku doby nám prezentují tak, jako kdybychom ji sami neznali. Není v tom naprosto nic nového. Až po nějaké době si uvědomíte, že to je primárně kriminální thriller, kde je to politické pozadí zachyceno až rozvláčně. Co nechápu, to je skutečnost, že musí američtí a britští herci mluvit s tak debilním přízvukem, který není ruštině o nic blíž než klasická angličtina.

Do You Believe? (2015) - 35 %
V boha nevěřím a věřit nikdy nebudu. Člověku se děje dost zlého i dost hezkého a je jedno, jestli je zlý, hodný, jestli věří, nebo ne. Jde jen o to věřit v sebe. A že se někdy děje něco, co nechápeme. To není bohem, to je prostě jenom tím, že to nechápeme. Právě proto mi přijde film nesmírně pokrytecký, nemluvě o tom, že je místy zbytečně přeslazený.

Ladíme 2 (Pitch Perfect 2, 2015) - 60 %
Líbila se mi jednička a v podstatě stejně se mi líbí i dvojka. Stačí mi celkem málo - Anna, Rebel a ostatní děvčata a do toho skvělé písničky, které mají a capella dobré aranže. Už jsem si všiml, že tohle je pro mě u některých filmů skutečně rozhodující. A tady je to ten příklad, i když film celkově nepřekvapí.

Když máte dobré postavy, tak se s nim celkem snadno pracuje. Ale i tenhle kraťas má něco do sebe, má nápad a hlavně krásnou píseň, která prostě dobře zní. Idina Menzel má nádherný hlas. I v těch sedmi minutách je dost zábavy a já jsem se do tohoto světa do cela rád vrátil. Olaf je náš favorit, i když ti malí tady mě nadchli.

Žádné komentáře:

Okomentovat