pátek 18. září 2015

Z, Doppelganger, Dorothy Mills, Specialita šéfkuchaře, His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th


Z (Z, 1969) - 85 %
Nic jsem si od politického thrilleru nesliboval, ale tohle je snímek, který je nesmírně dobře natočen, a to především z hlediska dynamiky jednotlivých scén. Chvíle, kde je politik smrtelně zraněn a její následující honička není nijak epická, ale provedení je prostě skvělé. Celkově je to film, který má myšlenku a zároveň skvělé provedení. Člověk se hned tak neodtrhne.

Doppelganger (Doppelganger, 1993) - 50 %
Nesmírně zdlouhavý film, který vám bude v různých scénách připomínat různé filmy. Jako kdybyste to celé někdy viděli. Jenže pak jsou zde prvky, které jsou prostě výborné. Kromě toho, že jsou zde prsa Drew Barrymore v celé jejich nahotě, tak je zde úchvatná triková práce, především pak na konci. Škoda, že film jako celek tak zajímavý není.

Dorothy Mills (2008) - 40 %
Ten začátek a atmosféra jsou dobré, hlavně proto, že Jenn Murray je skvělá herečka a prostředí ke skutečně zajímavé. Jenže jak příběh roste a směřuje ke svému závěru, je to v podstatě na zívnutí, a to docela znuděné. Ta pointa není zlá, ale máte pocit, že jste ji viděli minimálně desetkrát. Přeplácané a v tomhle případě je to ke škodě.

Specialita šéfkuchaře (1999) - 90 %
Neskutečná atmosféra, která je dána jak stylizací filmu, tak i skvělými hereckými výkony, kdy Jiří Lábus jednoznačně vede. Ale je tu i další skvělý prvek, a to je televizní zpracování. Neskutečně tomu svědčí, protože snímek je pak dostatečně umírněný, vybírá si především interiéry, které jsou relativně malé, čímž je celkový děsivý dojem umocněn. A navíc nic děsivého skutečně nevidíte. Tady je krásně vidět, že rozhodující je prostě atmosféra.

His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (2009) - 85 %
Výborný dokument pro nadšence, kteří si zamilovali sérii "Pátek třináctého". Objeví se zde mnoho legend - celým dokumentem provází ve výborných sekvencích Tom Savini - kteří mluví o tom, jaké bylo natáčení, co pro ně Jason znamená, atp. Zajímavé nahlédnutí do života série, ale i života jednotlivých protagonistů a do toho, jak se změnili.

Žádné komentáře:

Okomentovat