středa 9. září 2015

Vzpomínky, Shin Zatôichi monogatari: Oreta tsue, Pronásledovaný, Phantom Halo, Sleeping Beauty


Vzpomínky (Memorias del subdesarrollo, 1968) - 70 %
Film, který je zajímavý svou formou, jež je, ať už v hrané anebo dokumentární části, především zajímavou výpovědí o tom, jaká byla Kuba v době 60. let a před ní, jaký byl její vývoj. Ale také je to výpověď o tom, že ono je celkem jedno, jaký bude režim, protože pořád se najdou lidé, kteří na tom budou celkem špatně.

Velmi temný díl, o tom žádná. Katsu se poprvé rozhodl, že nebude jen hrát hlavní roli, ale rovnou se ujme i režie. A je to znát. Film je jiný, než ty před ním. Je dobrý, o tom žádná ale je dospělejší, je násilnější a je depresivnější než filmy před ním. A Zaotichimu tohle sluší. Docela mě mrzí, že už mám před sebou jen dva díly. Že bych si pak dal i seriál?

Pronásledovaný (Persecuted, 2014) - 40 %
Alespoň na těch pár procent to vyjde, i když je to hlavně proto, jak se James Remar snažil. Tohle je opravdu jen takový jednodušší "Uprchlík", kde je až moc jasné, jak to celé dopadne. Tomu, že dobro vítězí, tady prostě neuvěříte, ale někdo naivní si to prostě myslet může. A když už, tak rozhodně nezvítězí prostřednictvím církve.

Phantom Halo (2014) - 60 %
Zase ta moje slabost pro komiksy. Tady je to celkem důležitý prvek, za což jsem docela rád. Jsou zde scény, které mě docela bavily, hlavně to finále je hodně povedené. Citování Shakespeara v konkurenci s citováním komiksu není špatné, docela mě mrzelo, že se v té komiksovosti nezašlo ještě o něco dál. Místy je to přece jen docela nuda.

Sleeping Beauty (2014) - 20 %
Je hezké, že se někdo snaží op to, aby se pohádky natáčely hororové, ale to by to asi nesměl být Casper Van Dien, který se ujme režie, má k dispozici mizerný rozpočet a navíc ještě herce, včetně něho samotného, kteří nezvládají ani celkem jednoduché scény. Na tohle se opravdu velmi špatně kouká. Ale tu snahu oceňuji. Nic moc víc. Snad jen bulharské lokace.

Žádné komentáře:

Okomentovat