pátek 7. srpna 2015

Rukopis nalezený v Zaragoze, Hercule Poirot: Viděla jsem vraždu, Hercule Poirot: Vražda v Orient expresu, Svět podle Garpa, Stará Oklahoma


Rukopis nalezený v Zaragoze (Rekopis znaleziony w Saragossie, 1965) - 75 %
Velmi zajímavý snímek, který si rozhodně zasloužil restaurování a získání verze, která má téměř tři hodiny. Je to ukázka toho, jak je možné natočit historický epos, který nebude nezáživný, nebude nudný, zbytečně strojený a vážný. Tohle je lehké, rozmarné a navíc ke všemu ještě fantaskní a hlavně velmi dobré.

Hercule Poirot: Viděla jsem vraždu (Agatha Christie's Poirot: Hallowe'en Party, 2010) - 90 %
Na tomto příběhu je nesmírně krásné, jak se mu daří pojmout hororovou atmosféru, a to v podstatě jen díky noci, troše mlhy a správným záběrům. Tohle mu dává hodně navíc, stejně jako rozuzlení, které je podáno velmi temně a šíleně, což má na diváka ten správný efekt. Tyhle poslední díly jsou nesmírně propracované a povedené.

Hercule Poirot: Vražda v Orient expresu (Agatha Christie's Poirot: Murder on the Orient Express, 2010) - 100 %
Tenhle příběh mě naprosto dostal, a to nejen Agathiným skvělý základem, ale i provedením. Nesmírně temný příběh, kdy se Suchet rezervuje a většinu doby zastává pouze jednu hereckou polohu, která ještě přidává na depresi. Celkově je prostředí skvěle nasnímáno a přidává celkovému dojmu z příběhu, který je rozhodně netradiční a silný.

Svět podle Garpa (The World According to Garp, 1982) - 65 %
Dobrý film se silným příběhem, což se dalo vzhledem k předloze očekávat. Myslím si, že kniha je pořád výrazně zajímavější, což je dáno i tím, že mi snímek místy přišel až moc obyčejný, což je škoda. Robin Williams ale už v roce 1982 dokázal předvést, jak je skvělým hercem a že podobné role mu budou sedět nejvíce.

Stará Oklahoma (In Old Oklahoma, 1943) - 70 %
Takový ten klasický pohodový film s Johnem Waynem, kde on je za toho čestného chlapáka, ale té ženské to musí teprve dokázat. Samozřejmě, že se mu to nakonec povede, to by ani jinak nešlo, ale ta cesta je prostě taková příjemná, je to hezké, nic moc vážného se zde neřeší, ale není to prázdné. Příjemný film na krátké odpoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat