neděle 23. srpna 2015

Report, Zatôichi kesshô-tabi, Most, Beautiful & Twisted, Firebreather


Report (1967) - 60 %
Atentát na JFK byl jednou ze zásadních událostí amerických a vlastně i světových dějin. Mimo jiné i proto, že se pořád vlastně pořádně neví, kdo vraždil a proč. Film tajemno kolem atentátu přiživuje, a to formou experimentální a krátkou. Film je celkem těžké sehnat, ale když už se to povede, je to celkem zajímavý zážitek, protože ta výpověď je i po letech a po znalosti událostí silná.

Zatôichi kesshô-tabi (1964) - 85 %
Výborný díl, kde jsou až překvapivě vtipné scény, které mě dostaly a rozesmály. Ale zároveň zde jsou scény, které jsou naprosto parádní v tom, jak jsou vážné, jak ukazují život, který se dovede zvrtnout. Ichi je skvělý hlásič a dojde i na celkem zajímavě a trochu nově pojaté souboje, což je jen dobře. Série prost není vyčpělá.

Most (Die Brücke, 1959) - 90 %
Ani nevím, jak se ke mně tenhle film dostal, ale jsem tomu velmi rád. Nesmírně silný příběh o tom, jak se kluci dostanou do války. Jenže tohle není knoflíková válka, oni se dostali rovnou do druhé světové a těší se na to, až budou bojovat za svou vlast. V některých scénách neskutečně silné a až překvapivě naturalistické.

Beautiful & Twisted (2015) - 40 %
Jeden by si myslel, že by mě to mohlo bavit, když je v hlavní roli chlápek, který se stylizuje do Batmana, respektive spíše Bruce Wayna - je bohatý, je zhýralý a má Batmobil. Jednoho dne si ve striptýzovém baru najde svou nevěstu, ale tím jen otevře svou cestu do záhuby. Nudné, sexy, ale jen sexy, a podivně gradované.

Firebreather (2010) - 60 %
Ta mytologie je celkem jetá, ale dá se to zvládnout. Prostě příběh ze střední školy, na kterou chodí mladík se speciálními schopnostmi a velmi speciálním rodokmenem, díky kterému dokáže chrlit oheň. Není to nijak překvapivé, nemá to nic navíc, ale to, co to má, tomu prostě stačí. Fajn televizní zábava.

Žádné komentáře:

Okomentovat