čtvrtek 13. srpna 2015

Muž s oholenou lebkou, Teacher of the Year, the DUFF, The Living, Tooken


Muž s oholenou lebkou (De man die zijn haar kort liet knippen, 1966) - 60 %
Zajímavý, belgický film, pro mě jeden z mála, které jsem z téhle země viděl, možná první, který není koprodukční. Forma je zajímavá, hlavně to, jak je využíván hlas vypravěče. Celé to má pak takový zvláštní, mimotělesný nádech. Forma a styl jsou bohužel tak nějak to hlavní, co mě zaujalo. Příběh sám nikoli.

Teacher of the Year (2014) - 55 %
Čekal jsem, že to bude hrozná kravina, ale nakonec jsem byl docela překvapený z toho, co jsem vlastně viděl. Není to úplně dokonalá komedie, to rozhodně ne, ale místy to zábavné docela je. Některé vtipy jsou opravdu povedené. Dokonce i ta méně profesionální, v podstatě ruční kamera, se mi tentokrát zamlouvala.

The DUFF (2015) - 80 %
Je to trochu ohrané, je přesně jasné, jak se to bude vyvíjet, a víte, kde budou zlomy v ději, ale stejně mě to nesmírně bavilo a stejně jsem si skvěle tuhle romantickou komedii užil, protože je taková pěkně lidská, není moc ujetá a není ani zbytečně nudná, jsou zde postavičky, které oceníte, prostě všechno na svém místě. Na tu hodinku a půl jsem se opravdu bavil a film si užil.

The Living (2014) - 65 %
Povedený film, to se musí nechat. Jen to pomalé tempo mě už prostě unavuje. Je toho v současné době tolik, že je z toho člověk přejedený. Ty postavy tady ale fungují a to násilí, které se zde prezentuje, je z počátku docela překvapivé. Funguje to, to je dobře, jenže ani dobré postavy nezachrání celkový dojem, který je takový v současnosti neoriginální.

Tooken (2015) - 25 %
Tak nějak jsem doufal, že by to mohla být dobrá parodie, a pokud nedobrá, tak alespoň tak blbá, že se budu smát, ale tohle je prostě jen blbá parodie, další ukázka toho, že v Americe na parodie rezignovali a natáčejí jen hlouposti, které v sobě mají skutečně málo humoru a málo snahy alespoň trochu diváka pobavit něčím mírně inteligentním.

Žádné komentáře:

Okomentovat