úterý 18. srpna 2015

Kdo se bojí Virginie Woolfové?, Cha-i-na-ta-un, Laugh Killer Laugh, Love Clinic, Částicová horečka


Kdo se bojí Virginie Woolfové? (Who's Afraid of Virginia Woolf?, 1966) - 90 %
Neskutečně silné drama, které je nasnímáno takovou poklidnou kamerou, která nakonec graduje všechny scény, které se zde odehrávají. Prvotina Mika Nicholse ukázala, že má neskutečný talent pro film a že má ještě co přinést, což v následujících letech také potvrdil. Filmová čtveřice v tomto filmu je herecky neskutečná.

Cha-i-na-ta-un (2015) - 75 %
Tak nějak jsem si myslel, že to bude jen o tom, jak se holka, co jí vychovával gang korejských Číňanů, ocitne v klinči, protože miluje kluka, kterého má zabít, ale tohle se děje jen v jedné části. Následuje něco, co je docela dobrá cesta za pomstou, která je podána docela lidsky, uměřeně a velmi dobře. Korejci mě začínají bavit víc a víc.

Laugh Killer Laugh (2015) - 60 %
Ale jo, jsou tady momenty, které se mi docela líbily, i když je na tom strašně moc vidět, že nebyly finanční prostředky na to, aby to bylo trochu technicky lépe zvládnuté. William Forsythe ale svou roli zahrál dobře, jak jen to bylo v jeho možnostech a v možnostech postavy, jak byla napsána. Snaha se v rámci možností vyplatila.

Love Clinic (2015) - 80 %
Romantická a dramatická komedie, která má zajímavé postavy, jež si dokážete zamilovat a s nimiž dovedete prožívat jednotlivé momenty. Humor je přesně dávkovaný, příjemný a místy hezky ujetý. Sex je zde zobrazovaný celkem názorně, což je v porovnání s americkou produkcí velmi příjemné oživení. Korejci prostě umí. Ano, začínám jim hodně nadržovat.

Částicová horečka (Particle Fever, 2013) - 80 %
Pokud jste nikdy neslyšeli o Higgsově bozonu anebo Velkém hadronovém urychlovači, je tohle přesně snímek pro vás. Snímek, který je schopen podat vědu celkem srozumitelně, abyste si uvědomili, že se kolem vás skutečně děje něco zásadní. A ono se to děje, jen ještě pořádně nechápeme, jaký je význam toho všeho. A to je na tom to krásné.

Žádné komentáře:

Okomentovat