pátek 21. srpna 2015

2 ou 3 choses que je sais d'elle, Zatôichi senryô-kubi, Slaměný štít, Souboj na slunci, Christmas in Connecticut


Já se na tyhle film dívám, ale jako kdybych nic neviděl. Baví mě různé prvky, které Godard používá, například v tomto případě hlas vypravěče, ale jako celek mi ten film prostě nesedl, a to i přesto, že téma je zajímavé a je podáno téměř dokumentárním stylem, anebo alespoň formou velmi realistického pojetí scén.

Zatôichi senryô-kubi (1964) - 80 %
Zatoichi se dostává do pořádných problémů, protože se stává osobou hledanou. Samozřejmě, že je to všechno nedorozumění a on je za hajzla jen proto, že ho prostě lidé nenechají na pokoji. On už si ale najde cestu, jak se s problémy vypořádat. Stejně mu nic nezbývá. Úsměv a zarputilost jsou mu vlastní, stejně jako neskutečně rychlý meč.

Slaměný štít (Wara no tate, 2013) - 85 %
Další skvělá ukázka toho, že Takashi Miike je prostě schopen natočit cokoli a hlavně pokaždé dobře. Chopil se thrilleru o tom, že je vypsána odměna na vraha. Policie musí vraha chránit. Skvělá zápletka, která je výborně rozvržena i přes dlouhou stopáž. Miike se zbavil jakýchkoli výstřelků a natočil temný thriller, který vás strhne.

Souboj na slunci (Duel in the Sun, 1946) - 55 %
Strašně moc zdlouhavý snímek, což mu velmi škodí. Není to ale celé tak špatné, jen se vaše pozornost postupně rozmělňuje, až si ten finální souboj ani pořádně neužijete, a to je přitom zajímavý a tematicky novátorský. Jenže to bohužel jako celek vůbec není dobře natočeno a místy budete spíše trpět, než abyste se kochali. Gregory Peck ve výborné, ale postupně nudné roli.

Christmas in Connecticut (1945) - 75 %
Tohle je romantická komedie, která mě bavila. V tomto období se točily v Hollywoodu celkem zajímavé a vtipné věci, což je i po letech poznat, protože ty filmy nijak nezestárly a jsou nadále zábavné a vtipné. Ten příběh je sám o sobě tak kouzelný, navíc si ho všichni herci skutečně užívají, což jen dává filmu tu správnou atmosféru.

Žádné komentáře:

Okomentovat