úterý 30. června 2015

Zatmění, Dům u jezera, Bag of Bones, Black Sea, Dobrodružství Žraločáka a Lávovky


Zatmění (L'eclisse, 1962) - 75 %
Monica Vitti je neskutečně krásná a talentovaná herečka, jejíž osobnost by ještě více vynikla v barvě, ale to se v té době ještě nenosilo. Přesto je tohle jeden z těch Antonioniho filmů, které jsou poměrně snesitelné i pro normálního diváka, i když je to snímek dějově celkem rozbředlý. Scény z burzy jsou skvělé, některé prvky střihu a odjezdu kamery překvapivě novátorské.

Dům u jezera (The Lake House, 2006) - 70 %
Tahle romantika se mi líbila už v kině a musím říct, že ani na podruhé mě nezklamala. Dvojice Bullock + Reeves si sedla docela dobře a chcete s nimi tenhle příběh projít. Neviděl jsem originální jihokorejskou verzi tohoto remaku, ale příběhově mi to sedlo, i když ke kauzalitě času by bylo možné něco vytknout. Na konci ale doufáte... To je něco, co vám ke spokojenosti může stačit.

Bag of Bones (2011) - 80 %
"Pytel kostí" je jednou z mých nejoblíbenějších kingovek, kdy při jejím čtení jsem si říkal, jaký je King hajzl, protože něco takového bych chtěl napsat sám. Podobný pocit jsem měl vlastně jen u "Temné věže". Filmové provedení se mi zamlouvalo, Pierce byl skvělá volba. Měl jsem opět pocit, jako kdybych četl román. Na to, že je to televizní, to není až tak překvapivě nudné v děsivých momentech. Roztahané ano, ale ne nijak nesnesitelně.

Black Sea (2014) - 50 %
Jako drama je to dobré. Jsou tu výborné vyhrocené momenty, které jsou skvěle herecky zvládnuty. Jenže to je tak všechno, co ve mně něco zanechalo. Příběh je takový nijaký, v podstatě mi přijde, že šlo jen o to, aby se chlapi ocitli na nějakém místě, kde to je za pár dní na palici. Tohle se skutečně podařilo, ale chybí v tom city, něco víc. Tohle je prostě jen další film v ponorce.

Dobrodružství Žraločáky a Lávovky (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D, 2005) - 40 %
Je to strašná blbina, která je z vizuálního hlediska místy docela odporná, ale zase nebudu nadávat Rodriguezovi, že si sem tam odskočí k něčemu jednoduššímu. Docela ho chápu, navíc je na něm vidět, že se snaží natáčet pro děti. Bohužel to, jak skvěle formálně zvládá béčka, tak tyhle příběhy hlavně s jejich poselstvím, které vám křičí do obličeje, už tak formálně skvělé nejsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat