sobota 13. června 2015

Rocco a jeho bratři, Hand 2 Hand, Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, Králové ro(c)ku, Poslední bitva


Rocco a jeho bratři (Rocco e i suoi fratelli, 1960) - 60 %
Může to být, jak chce oslavované dílo, ale pro mě je to prostě moc zdlouhavé a ano, v některých momentech až tak neskutečně teatrální, že to je prostě směšné. Ani to finální zabití není nijak moc dobře natočeno. On neorealismus není podle všeho nutně realismus. Zajímavé postavy možná, ale neoslnily mě natolik, abych jim propadl a zajímal se o jejich osudy.

Hand 2 Hand (2011) - 30 %
Ale tak jo, nějaký ten základní příběh to má, sem tam je nějaká alespoň malinko dobrá akce, navíc ten hlavní hrdina je poměrně dobrý. Takže si to rozhodně nějaký ten drobný bod zaslouží, i když příběh je nesmírně neoriginální a také od všech těch soubojů by se dalo čekat víc. Choreografie je ale celkově slabá.

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, 2009) - 65 %
Má to zase něco do sebe. To vytváření rodiny a jak se to celé zvrtne, přátelství, které nejspíš končí. Jsou tu momenty, které vás zasáhnou, pokud máte sérii rádi, ale ani v jednom případě to není nějak převratně dotažené. Prostředí s dinosaury je parádní a vizuálně skutečně krásné. Některé vtipy vás rozesmějí nahlas.

Králové ro(c)ku (Tenacious D in The Pick of Destiny, 2006) - 60 %
Je to sice místy až moc ujeté, takže mě to sem tam trochu otravovalo, ale i podruhé, co jsem snímek viděl, jsem se mu musel plně věnovat, protože j to sbírka šílených nápadů. Jack Black a Kyle Gass jsou jedna krevní skupina, a tak si dokonale sednou, příjemná jsou camea známých hudebníků i herců. Jo, na chvíli tohle zabaví.

Poslední bitva (Le dernier combat, 1983) - 60 %
Abych si z Bessonovy prvotiny sednul na zadek, to opravdu ne, ale musím uznat, že po formální stránce je to skutečně něco, co zaujme. Absence mluveného slova je nejen záměrná, ale má i své příběhové opodstatnění. To, že je to pak více méně o ničem, to už je druhá věc. Ale právě absence dialogu vám dává možnost pochopit příběh tak, jak chcete.

Žádné komentáře:

Okomentovat