neděle 21. června 2015

Miláček žen, Batman vs. Robin, Jak kluk potkal holku, Careful What You Wish For, Ztracený svět: Jurský park


Miláček žen (The Ladies Man, 1961) - 90 %
Neskutečně zábavné a ujeté, až jsem ani některým těm nápadům nevěřil. Kdyby se Jerry Lewis tak strašlivě nepitvořil, tak je to ještě lepší. Asi by mi seděla víc ta keatonovská chladnost, než tohle ksichtění se. Ale ono vás to stejně po chvíli strhne a budete se těm šílenostem smát, protože jinak to ani nejde.

Batman vs. Robin (2015) - 50 %
Nic převratného, prostě klasika v žánru. Celkem hnusná animace, která někdy opravdu bije do očí, ale na druhou stranu se musí nechat, že je to akční jako blázen a pořád se něco děje. Komiksová mytologie se tu snaží být v městnána do poměrně krátkého filmu, což se tak úplně nedaří, ale ono je to jedno, stejně jde primárně o tu akci.

Jak kluk potkal holku (Boy Meets Girl, 2014) - 80 %
Nečekal jsem vlastně nic, ale to, co jsem dostal, mě velmi mile překvapilo. Krásné civilní herecké výkony, na které mě bavilo se koukat. Zajímavé postavy, kdy ani jedna není tak protivní, že by vadila, a každá má svou hloubku, a k tomu téma, které je zajímavé a podané naprosto přirozeně bez zbytečného hrocení. Skvělý film.

Careful What You Wish For (2015) - 50 %
Sexy film, který by mohl zajít přece jen o něco dál v tom, co zobrazuje, aby to mohlo být drsnější a živočišnější a méně nahrané. Je to celkem hezky zamotané, i když od začátku je jasné, že s tou ženskou nebude něco v pohodě. Herci ale byli vybráni dobře, a to v podstatě do všech rolí. Ten průměr tomu sedí.

Ztracený svět: Jurský park (The Lost World: Jurassic Park, 1997) - 40 %
V "Jurském parku" jsou věci, které mi vadí, ale přehlédnu je, protože ten film je vizuálně úchvatný. Ve "Ztraceném světě" už je tolik chyb, dějových kravin, logických hloupostí a scén jen pro efekt, že už se to přehlédnout nedá. Blbý příběh se šíleným koncem, který by se měl rovnou vystřihnout. Film by měl hodinu a půl, skončilo by se na ostrově a naprosto by to stačilo. Tenhle rádoby kingkongovský závěr je propadák.

Žádné komentáře:

Okomentovat