úterý 2. června 2015

Lola, Mumie se vrací, EXODUS: Bohové a králové, Zlatý kompas, Vynález


Lola (1961) - 65 %
Je to taková celkem fajn romance, která mi ale přece jen přišla trochu obyčejná a trochu nesmyslná na to, aby se objevila mezi 1001 nejlepšími filmy, které byste měli vidět, než zemřete. Není to špatné, to určitě ne, ale tohle pro mě není dílo, které bych považoval za skutečně výjimečné. Ale určitě se na to dá dobře dívat.

Mumie se vrací (The Mummy Returns, 2001) - 60 %
Co si budeme povídat, je to celkem ptákovina, ale něco ve mně zůstalo, něco, čemu se tahle dvojice filmů, jen první a druhý díl, pořád ještě líbí. Je to přetažené, je to místy hodně kopie jedničky, ale stejně je to pořád zábavné a dobrodružné a jsou zde celkem dobré postavy, kdy ani synátor moc nevadí.

EXODUS: Bohové a králové (Exodus: Gods and Kings, 2014) - 40 %
Snažit se natáčet biblický příběh, aby měl alespoň trochu náběh na logické vysvětlení je nesmysl, což ke konci Ridley také pochopil. Co už nepochopil, to je skutečnost, že je tu mnohem lepší ztvárnění, které za sebou už má několik desítek let, a že se mu ani nepřiblíží. Ano, pro moderního diváka je tohle stravitelnější, ale ten příběh je dobrý sám o sobě, tohle posouvání do akční roviny mu nijak nepomůže.

Zlatý kompas (The Golden Compass, 2007) - 40 %
Dovedu si představit, že kniha může být zajímavá, že by mě chytla, ale tenhle film byl prostě jedno velké zklamání. Na efekty je to celkem povedené a je vidět, že se v tom tvůrci vyžívali, ale celkově je příběh podán tak neskutečně jalově, že mě nijak nebavil a bylo mi jedno, kdo známý tam hraje. Škoda, knize ale možná někdy dám šanci.


Vynález (Primer, 2004) - 50 %
Rozhodně je to film, který patří k nejzajímavějším sci-fi, jaké byly v předchozím desetiletí natočeny. A to jak příběhem, tak formou. Bohužel si myslím, že to na spoustu diváků nebude mít ten správný efekt. Stalo se to i mně a já jsem si ten snímek prostě neužil, ale spíše protrpěl. Tady jsou myšlenky, ale to podání je těžko stravitelné.

Žádné komentáře:

Okomentovat