čtvrtek 25. června 2015

Jules a Jim, Desperado, Monty Python a Svatý Grál, Piráti z Karibiku: Na konci světa, Star Trek X: Nemesis


Jules a Jim (Jules et Jim, 1962) - 60 %
Ne, nová vlna mi prostě nesedí, alespoň v tom francouzském provedení ne. Ty způsoby vyprávění jsou zajímavé a líbí se mi, jak jsou používány možnosti média, ale pro mě je film vždycky příběh na první místě, a tady z toho nemám pocit, že by ten příběh byl skutečně dobře podán. Původní knihu bych možná snesl spíš.

Desperado (Desperado, 1995) - 85 %
Tohle je prostě film, který mám moc rád. Vždycky mi sice trochu vadilo, jak to nejlepší se stane tak do hodiny a čtvrt, ale ono se nedá nic dělat. To, že Rodriguezovi nevydrželo tempo až do konce je snad jediný problém, který s tímhle mám. Skvělý Banderas, krásná Salma a výborné scény, které už z paměti prostě nedostanu. Tarantino i Buscemi válí.

Monty Python a Svatý Grál (Monty Python and the Holy Grail, 1975) - 65 %
Jsou zde vtipy, kterým jsem se skutečně zasmál, a tak musím tento film docela ocenit. Na druhou stranu je to pořád ten stejný humor, který mě většinou nebaví. Obvykle na to koukám jen jako na něco, co mě unavuje a necítím se příliš pobaven. Ale tohle jsou Monty Python, nikoli moje krevní skupina.

Piráti z Karibiku: Na konci světa (Pirates of the Caribbean: At World's End, 2007) - 60 %
Závěr krásně sentimentální, takže to docela zachránilo celkový dojem, který je moc zdlouhavý a chybí zde kouzlo prvního filmu. Už je to prostě moc velký biják, mašina na peníze a je to na tom docela znát. Herci skvělí, Orlando Bloom je tady asi nejsnesitelnější ze všech svých rolí, a krásné triky, ale to už je tak nějak standard.

Star Trek X: Nemesis (Star Trek: Nemesis, 2002) - 70 %
Asi první díl pouze s novou posádkou, který se mi opravdu líbil. Hlavně proto, že jsem z toho cítil emoce. Ano, je to natahované, jsou zde scény, které se mohou zdát dlouhé, ale mě zrovna celkem bavily. A konec je příjemný. Tady ani nemusíte být tolik fanouškem, aby vás to také dostalo. Hezké, pozitivní, epické, fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat