čtvrtek 18. června 2015

Biliárový král, Single Man, Král Škorpion - Bitva osudu, Speed Racer, Star Trek V: Nejzazší hranice


Biliárový král (The Hustler, 1961) - 70 %
Dobré drama, ale přišlo mi opravdu především dobré, ne až tak výjimečné. Paul Newman je zde skvělý, stejně tak i Scott a Laurie, ani jeden z nich to jinak neumí, ale je to opravdu jen v tom temném pojetí, které se nad člověkem vznáší, co z toho dělá dobrý film. Člověk je sám sobě pořádný problém, ale to tak nějak víme všichni.

Single Man (A Single Man, 2009) - 80 %
Ten film má spoustu prvků, pro které by se mi neměl líbit, ale já si nemůžu pomoct, sledoval jsem snad každý detailní záběr se zalíbením. Ano, na první pohled se zdá, že forma je tu hlavní, práce s kamerou, která má ráda přiblížení a filtry, ale on je tu i obsah, který skvěle zapadá do doby. Hlavním esem jsou ale herecké výkony, především pak Colina Firtha a Julianne Moore, která se mi líbí stále víc a víc.

Král Škorpion - Bitva osudu (The Scorpion King 3: Battle for Redemption, 2012) - 55 %
Po druhém dílu mě tohle docela mile překvapilo. Je to strašná slátanina, ale herecké výkony, hlavně tedy Billy Zane, mě prostě bavili. Béčko, které chcete vidět, protože máte možnost se u něj zasmát a navíc nedostanete zbytečný zástup nepovedených triků, z kterých se vám dělá nevolno. Po dvojce je tohle opravdu skok vzhůru.

Speed Racer (Speed Racer, 2008) - 95 %
Tenhle film je prostě pecka. Ten příběh je dobrý, ale pokud máte trochu vztah k japonské manze a anime, tak pro vás bude skvělý. Jsou to vizuální orgie, které jsou neskutečně akční a přitom je to pořád vhodné pro rodinu. Mohou za to hlavně výborné postavy, které jsou jasně seriálové, ale přitom fungují i v uzavřeném filmu. Sourozenci Wachowští si dopřáli dostatek prostoru a využili ho naplno.

Star Trek V: Nejzazší hranice (Star Trek V: The Final Frontier, 1989) - 65 %
A mě tohle docela bavilo. Je to takové místy docela naivní a nesnaží se to o akci, což mi ale nijak nevadilo. Seriál nemám nakoukaný, ale s těmi postavami jsem se celkem snadno sžil a dalo se s nimi tuhle rádoby filosofickou podívanou projít. Kirk, Spock a Bones jsou výborní a stojí to hlavně na nich, ale oni se zapojí i ostatní. A tak nějak to prostě stačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat