úterý 12. května 2015

Wild Card, Hercule Poirot: Vraždy podle abecedy, Jakub lhář, Pět milionů let k Zemi, Země, odkud přicházím


Wild Card (2015) - 60 %
Jason Statham tu nepředvádí nějaké echt skvělé představení, protože hodně dlouho to vypadá na to, že akce ani nebude, ale v poslední půl hodině už se přece jen něco děje. Nějaká snaha o psychologii je skoro směšná, stejně jako závěr, který je až šíleným happy endem, ale stejně jsem si nemohl pomoct a s tím hrdinou jsem si to užil.

Hercule Poirot: Vraždy podle abecedy (Agatha Christie's Poirot: The ABC Murders, 1992) - 95 %
Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč.

Jakub lhář (Jacob the Liar, 1999) - 60 %
Hlavně za toho Robina Williamse, protože ten prostě dokáže i podobný film utáhnout. On ten příběh není špatný, ale tak nějak máte pocit, že tohle je prostě jen opakování. Ano, druhá světová válka byla strašné utrpení a tenhle příběh je podán lidsky, ale taková "Zlodějka knih" mě dostala mnohem více, přičemž téma a pojetí bylo podobné.

Pět milionů let k Zemi (Quatermass and the Pit, 1967) - 60 %
Profesor Quatermass je celkem zajímavou postavou, ale v tomhle filmu mě více dostalo barevné provedení a jednotlivé triky, které jsou docela dobré. Ten příběh mi přišel jako semletí všeho možného, co v té době sci-fi nabízelo, i když je pravdou, že autor předlohy i scénářem měl tenhle příběh venku docela dlouho. Nějak jsem se do toho příběhu ale nemohl dostat.


Země, odkud přicházím (Le pays d'où je viens, 1956) - 75 %
Tohle je opravdu nejlepší si pouštět o Vánocích, kdy jste v té správné atmosféře, nechcete se nechat ničím trápit a prostě si jen chcete užít příběh, který je hezký, vtipný a navíc se v něm něco děje. Poetika tohoto filmu vás ale může potěšit i mimo vánoční čas, protože je prostě milé a lidské. To už není jen Vánocemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat