neděle 31. května 2015

Střílejte na pianistu, Horečka sobotní noci, Champs, Jay a mlčenlivý Bob vrací úder, The Quiet Earth


Střílejte na pianistu (Tirez sur le pianiste, 1960) - 60 %
François Truffaut byl velký filmař a já mám rád filmy noir a kriminální filmy, ale tohle provedení mi prostě nějak moc nesedlo. Jsou zde dobré momenty, které se mi líbily po formální stránce, ale celkový příběh mě prostě nebavil. Sem tam na vás mrkne to, jak byl Truffaut vynalézavý a novátorský, ale to neznamená, že by ohromil.

Horečka sobotní noci (Saturday Night Fever, 1977) - 80 %
Když jsem film viděl poprvé a myslel jsem si, že to bude jen další "Pomáda", byl jsem pořádně překvapený. Ty písně Bee Gees evokují trochu jiné vyznění, ale tohle je pořádné drama, které navíc disponuje krásnými písněmi a výbornými tanečními čísly. Ale příběh hraje prim, a to je dobře, protože je výborný a skvěle natočený.

Champs (2015) - 70 %
I když bych v životě neboxoval - i když člověk tohle má říct až na smrtelné posteli - tak mě stejně box nějakým způsobem přitahuje. Má v sobě silné příběhy, což ve filmech vidíme snad neustále. I když je tohle příběh hlavně Tysona a Holyfielda, vůbec to nevadí, protože ti dva mají rozhodně o čem mluvit. Navíc to má alespoň snahu ukázat, že lze něco dokázat. Nejenom teda to, že budete vydělávat prachy, které rozfofrujete ani nevíte kam.

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder (Jay and Silent Bob Strike Back, 2001) - 90 %
Mám takový pocit, že tohle byl první film od Kevina Smithe, který jsem viděl. Už tenkrát mi učaroval. Po letech se nic nezměnilo a ta dvojice zhulenců jsou pořád moje oblíbené postavy a těším se, když se mají zase někde objevit. Ne, že by to bylo tak často. Skvěle ujetý příběh, ale hlavně geniální postavy se skvělým hereckým obsazením.

The Quiet Earth (1985) - 75 %
Velice dobrý film, kterému se daří velmi efektně znázornit to, jak by vypadal svět poté, co by na něm zůstal jenom jeden člověk. Anebo jen pár lidí. Ten úvod je skutečně výborný a chování jediného člověka pochopitelné, pokud se vžijete do jeho situace, což v tomto případě není tak těžké. Finále je trochu zvláštní, ale v případě sci-fi až tolik ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat