pondělí 4. května 2015

Outpost 37, Kazisvěti, Zatôichi kyôjô-tabi, Dobré ráno, Vietname, 3 světy Gullivera


Outpost 37 (2014) - 45 %
Člověk se prostě neubrání tomu, že mu to připomene "District 9" jen v levnějším provedení. Ty triky jsou tu ale překvapivě dobré, pokud tedy nedojde na digitální krev. Mimozemšťané ale vypadají skvěle. Ten dokumentární styl tomu ale nic moc nepřidává a příběh samotný není nijak moc zábavný a ani akční.

Kazisvěti (The Spoilers, 1942) - 70 %
Zlato a ženy. Přesně tohle je spojení, které vytváří ve filmu "Kazisvěti" problémy. Zlato proto, že se o něj muži perou a jsou schopni zabíjet, a ženy proto... no, vlastně ze stejného důvodu. Každý chce mít všechno zlato a krásnou ženu jen pro sebe. Není to úplně ploché, charaktery jsou zajímavé, a tak si tenhle film zaslouží vyšší hodnocení.

Zatôichi kyôjô-tabi (1963) - 90 %
Výborný díl, opravdu výborný. Ta barva tomu dokonale sedla, ale hlavně ty akční scény a ty emoce, které se s akcí prolínají až neuvěřitelně ladně a krásně. Na konci budete zadržovat dech, protože ta akce je ohromující - jeden proti desítkám - ale stejně tak budete mít něco těžkého v krku, když si uvědomíte, že pravda je někdy pěkně drsná.

Dobré ráno, Vietname (Good Morning, Vietnam, 1987) - 95 %
Tady je krásně ukázáno, jak moc byl Robin Williams skvělým hercem a komikem. Je vtipný, je odzbrojující, ale to všechno v poměrně dramatickém filmu. Je to film o válce, ale hlavně je to film o lidech a o tom, jak se chovají. Jako kdyby byl Robin Williams a pár lidí kolem něj, skutečně normálními v době a místě, kde jim to příliš nepřálo. Přesto se pokusili o změnu. A ono to vyšlo.

3 světy Gullivera (The 3 Worlds of Gulliver, 1960) - 100 %
Dávám sice maximální hodnocení, i když by si to film jako takový možná úplně nezasloužil, na to je zápletka někdy trochu moc naivní, ale to, jaké jsou zde triky, to je neuvěřitelné. Ray Harryhausen tu dokazuje, že byl mistrem, ale nejen v animaci, hlavně pak v prolínání záběrů a v nádherných iluzích. Kdyby si s tímhle dnešní filmaři dali trochu práci, hned by se mi na filmy koukalo lépe než v případě trikových orgií. Ray byl génius a tady to opět dokazuje. Souboj s krokodýlem je senzační.

Žádné komentáře:

Okomentovat