pondělí 11. května 2015

Let's Kill Ward's Wife, J.S. Bach - Fantasia G-moll, Moskva na Hudsonu, One Night in Istanbul, The Wings of Eagles


Let's Kill Ward's Wife (2014) - 70 %
Já jsem si tenhle film prostě užil. Naprosto bizarní situace, která je podána krásně uvolněně, což jen podtrhuje celou absurditu. Tohle je prostě styl, který mi vyhovuje, a první hodinu jsem se několikrát smál nahlas. Tohle je něco co na filmu moc oceňuji. V závěru to vyznívá trochu do ztracena, ale jinak jsem opravdu spokojený.

To propojení hudby a obrazu je určitě zajímavé, o to šlo v první řadě. Jako nejlepší nápad ale vidím skutečnost, že obraz je černobílý. To se k pojetí hodí dokonale. Bohužel jinak na tomhle filmu není nic moc, co by mě dokázalo zaujmout. Ani ta animace v ničem moc nevyniká a je to jen zajímavý pokus jak propojit pohyb kamery s animovaným.

Moskva na Hudsonu (Moscow on the Hudson, 1984) - 70 %
Myslel jsem si, že to bude opravdu hodně americké, ale ono je to takové nezávislé. To, že byl mezi Amerikou a SSSR té doby rozdíl, to je jasné, ale je to podáno nijak nadneseně. Jsou problémy i v USA, i když zde nejsou tak zdůrazněny. Celkové vyznění filmu je moc příjemné, hlavně díky skvělému Robinu Williamsovi, který dal do postavy, co mohl. Některé vtipy příjemné, ale ne přehnané. Stejně tak i dramatická rovina vyvážená.

One Night in Istanbul (2014) - 55 %
Ze začátku mě tenhle snímek ani trochu nebavil. Ten humor mi nesedl, ale na konci už jsem prostě seděl a koukal, jak to dopadne. Jasně, že moc dobře vím, jak ten zápas, na který se jelo, dopadl, ale on mě fotbal vždycky dokáže strhnout. Hlavně když se jedná o tak významné zápasy jako tento. Jako komedie nic moc, ale jako sportovní film a hold fotbalu dobré.

The Wings of Eagles (1957) - 75 %
John Wayne tenhle film táhne na svých bedrech celou dobu a vůbec mu nevadí, že hraje v pozicích, které nejsou zrovna záviděníhodné. Neříkám, že se ponižuje, to vůbec, ale ukazuje slabiny, což by pro někoho mohlo být u Johna netypické. Ale ke stárnutí to patří a on je právě v podobných rolích výtečný. Potvrzuje se to i tentokrát. Maureen O'Hara je tu nádherná.

Žádné komentáře:

Okomentovat