sobota 16. května 2015

Herkules a ztracené království, Apocalypto, Atlas Shrugged: Part III, Jméno růže, Starý páky


Herkules a ztracené království (Hercules: The Legendary Journeys - Hercules and the Lost Kingdom, 1994) - 40 %
Není to až tak hrozné jako první film, ale je to lepší jen o trochu. Ty dialogy jsou pořád blbé, postavy pořád strašné, ale je to místy aspoň trochu humorné. Navíc jsou zde celkem dobré příšery, respektive jedna příšera a jeden divný chlápek. Masky povedené. No, a to je asi to hlavní. Už se tu profilují herci, kteří se objevili i v seriálu, anebo v "Xeně".

Apocalypto (Apocalypto, 2006) - 90 %
I po druhém zhlédnutí po nějaké době si myslím, že Mel Gibson je prostě správný hollywoodský rebel a vizionář. To, co dokázal tímhle filmem, je prostě skvělé. Naprosto neznámí herci, příběh, který se odehrává v minulosti, ale přesto je akční, dobově poměrně věrný, alespoň co laicky mohu soudit, a navíc není v angličtině. To je prostě paráda. Tohle je věrnost realitě, která je pro mě úchvatná.


Atlas Shrugged: Part III (2014) - 25 %
Ono se to snaží něco říct, chce to lidi nějakým způsobem povzbudit, ale tady si bohužel myslím, že i ta předloha byla celkem špatná, takže to prostě nemohlo vyznít o nic moc lépe. To poselství je sice pěkné, ale takhle podané je to prostě příliš amatérské a cokoli sci-fi se z toho ztrácí. Myšlenka se pak ztrácí a snaží se být předána v posledním odstavci těsně před titulky.

Jméno růže (Der Name der Rose, 1986) - 90 %
Umberto Eco napsal jistě skvělou předlohu - a já se na ni jednou určitě dostanu - ale tenhle film je také skvělý. Člověk by nevěřil, že tahle detektivka bude skutečně zábavná, napínavá, děsivá, a do toho všeho bude mít ještě trochu hlubší smysl v tom, jak se opírá do víry a do člověka samotného. Skvělé žánrové propojení, které dokonale funguje.

Starý páky (Old Dogs, 2009) - 60 %
Je to kravina, je to přeslazené a na konci celkem hloupé ale stejně si nemůžu pomoct, bavilo mě to. Můžou za to oba herci v hlavních rolích, protože je prostě mám rád a rád se na ně koukám. Zpříjemní mi celý film a já jsem ochotný pominout nějaké ty chybičky, i ty pořádné chyby, které to má. Film má bavit a mě zrovna tenhle bavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat