neděle 17. května 2015

Hercule Poirot: Případ ztracené závěti, Herkules a ohnivý kruh, Prci, prci, prcičky: Na táboře, Blafuj jako Beckham, Smrtonosná zbraň


Hercule Poirot: Případ ztracené závěti (Agatha Christie's Poirot: The Case of the Missing Will, 1993) - 80 %
Možná to není tak silný díl, ale stejně mě bavil. V podstatě každý mohl být vrahem, každý se mohl nějak podílet na zabití, každý měl nějaké tajemství a mnozí o tom ani nevěděli. Vidět Poirota naštvaného má také něco do sebe. Vyřešení bylo zajímavé a musím říct, že krásně zamotané, že se to dalo jen těžko odhadnout.

Herkules a ohnivý kruh (Hercules: The Legendary Journeys - Hercules and the Circle of Fire, 1994) - 55 %
Je to pořád spíš průměr, ale stejně asi jeden z nejlepších dílů Hercula v téhle podobě. Anthony Quinn je pro mě prostě parádní Zeus a tady si trochu užil nějakou tu menší lascivnost. Pobavilo, celkem snesitelné postavy, Hercules má skvělou parťačku, takže je vidět, že se to trochu někam posunulo. Ani tak už ale prostě nejásám. Jak člověk stárne, už to pro něj prostě není. Tohle opravdu chce vidět v mladším věku.

Prci, prci, prcičky: Na táboře (American Pie Presents Band Camp, 2005) - 40 %
Nemám tuhle spin-off sérii moc rád, ale prostě se jí nemůže vzít, že tu jsou nějaké ty vtipné momenty. Pravda, nejvíce se filmy navzájem vykrádají, ale nic to nemění na tom, že je to sem tam pořád vtipné. Víc mě ale dostala ta romantická rovina. Asi jsem někdy opravdu až moc sentimentální. Ty postavy, až na hlavní dívčí hrdinku, jsou ale opravdu příšerné.

Blafuj jako Beckham (Bend It Like Beckham, 2002) - 70 %
Tenhle film mě bavil už před léty, a tak jsem si ho docela rád osvěžil. Mám rád indickou kulturu, i když je hodně svérázná, mám rád fotbal, který je prostě jednoduchým a jedinečným sportem, no a samozřejmě mám rád dobré filmy. Tohle je poměrně dobrá komedie, která má silné postavy v hlavních rolích. Pěkně se na to kouká.

Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon, 1987) - 90 %
Tuhle dvojici jsem svého času skutečně zbožňoval. Musím říct, že i po letech mě nesmírně baví. Navíc Donner ukázal, že měl vždycky schopnosti k tomu, aby natočil pořádnou akční podívanou s výbornými scénami. Scénář Shana Blacka je jedním z jeho nejlepších, jaké napsal. A Gibson s Gloverem jsou prostě úchvatné charaktery.

Žádné komentáře:

Okomentovat