sobota 28. února 2015

Rebel bez příčiny, Tři mušketýři: Mickey, Donald a Goofy, Million Dollar Arm, Pride, Serenity


Rebel bez příčiny (Rebel Without a Cause, 1955) - 60 %
Není to film, který by mě nadchnul, i když je to rozhodně film, který v sobě má zajímavé sekvence. Docela mě dostala scéna závodů, kdy jeden mladík vyskočí z auta před útesem, ale druhý ne. Bylo to skvěle natočeno. Jinak je to přesně ten film, o kterém slyšíte. Skvělý Dean v roli, jež mu byla souzena. Je to rebelské, ale ne krásně. Není v tom nic skvělého, ale spíš depresivního.

Tři mušketýři: Mickey, Donald a Goofy (Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers, 2004) - 50 %
Ten příběh je strašně blbý a strašně slabý, ale pak jsou tu ty písně, které si můžete vyslechnout, a ty se prostě povedly. Jasně, jsou převzaté a předělané, ale stejně tam sedí. Pak mám také rád disneyovskou animaci, ta mi jednoduše sedí a v tomhle se mi prostě líbila. I tak to ale tenhle relativně krátký animák nedotáhne dál než na průměr. Dějově je to takové zbytečně překombinované a nakonec vlastně o ničem.

Million Dollar Arm (2014) - 60 %
Klasický film, který se dá od Disneyho čekat. Je to zajímavý příběh o tom, jak udělat hvězdy ze skutečně neznámých lidí. A ono se to nakonec samozřejmě povede. Asi mám ale pro Indy slabost, což je vlastně pravda, protože se mi jejich cesta za slávou zamlouvala, stejně jako snaha jednoho člověka to nevzdat, i když původně šlo jen o peníze.

Pride (2014) - 75 %
Nějak jsem vůbec nevěděl, co od toho filmu čekat, a musím říct, že pokud jsem něco čekal, tak to nebylo tohle. Lidské drama, místy celkem komediální, o tom, jak se lesbičky a gayové pokusily pomoct stávkujícím horníkům. Ty postavy jsou prostě výborné a skvěle si to s nimi prožijete. Padají zde filmové homosexuální stereotypy, což je hodně fajn.

Serenity (Serenity, 2005) - 85 %
Joss Whedon si v televizi vytvořil vlastní sci-fi seriál, který nefungoval tak dobře, jak by si přál. A tak jako cenu útěchy dal sobě a svým fanouškům celovečerní film, který ukazuje, že sci-fi pořád mohou být dostatečně zábavná a akční a do jisté míry i originální. Tady vám ty postavy přirostou k srdci, a to je ani nemusíte znát ze seriálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat