sobota 21. února 2015

Pět lupičů a stará dáma, No Good Deed, Outcast, The Mule, Ať přiletí čáp, královno!


Pět lupičů a stará dáma (The Ladykillers, 1955) - 80 %
Alec Guiness je neskutečný chameleon. Já už jsem to tedy věděl, protože snímek "Šlechetné srdce a šlechtické korunky" je toho jedinečný důkaz, ale stejně mě tenhle film, jemuž novější remake nesahá po kotníky, mile překvapil a ukázal mi, že Alec Guiness se narodil skutečně pro každou roli. Stejně jako Peter Sellers nebo Herbert Lom.

No Good Deed (2014) - 30 %
Místy je to docela dobré a skutečně se tu daří vytvořit napětí, ale zároveň mi to přijde takové moc jednoduché, chce se to zalíbit, nechce to jít za hranice toho, co by se ještě dalo nazvat mainstreamem, který je vhodný pro širší publikum. Žádná nahota, žádné skutečně explicitní násilí, jen snaha vytvořit hrůzu tím, jak Idris Elba vypadá, tváří se a jak stojí. Kdyby to nebylo tak sterilní, slušelo by to filmu více.

Outcast (2014) - 50 %
Má to celkem očekávaný průběh, zápletku, která se hodně snaží sázet na emoce a skvělé, cool postavy, ale v konečném důsledku je to prostě jen obyčejný ani ne moc akční film, respektive ne tak akční, aby vás to vytrhlo. Jenže má stejně k dispozici Nicolase Cage a ten mě prostě baví, takže mi i v tomhle dílku docela stačí.

The Mule (2014) - 75 %
Na to, že tohle je snímek o tom, jak se neposrat několik dní, je to až překvapivě zajímavé a dokázalo to udržet mou pozornost celou dobu. Opravdu výborné herecké obsazení, i když kromě hlavního hrdiny jsou ty role takové trochu až moc klišovité a je jasné, jak se budou chovat. Celá gradace je ale povedená a scéna, kdy to nakonec jde ven, je opravdu hnusné parádní.

Rozhodně už to není takové jako "Co takhle svatba, princi?", ale pořád je to docela povedená pohádka, kterou pozvedává poselství, které má, ale především pak písně, z nichž některé jsou skutečně snadno zapamatovatelné a možná je budete znát i přesto, že jste pohádku ve skutečnosti nikdy ani neviděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat