pondělí 4. srpna 2014

Zlatý věk, Palmipédarium, Blended, Project Kronos, Cash on Demand


Zlatý věk (L'âge d'or, 1930) - 75 %
Luis Buñuel ukazuje sílu směru, který pomáhal formovat a který přetvořil pro film. Tohle už není jen asociační vršení, ale tohle už je film s příběhem, i když ten se vám může hledat těžko. Symboly, které zde však jsou, rozhodně nejsou popřít a funguje to dobře. Má to na vás efekt, něco to s vámi dělá, ať už se jedná o krávu v posteli, anebo hříšníka v podobě Ježíše.

Palmipédarium (2012) - 30 %
Zajímavá grafická stránka, ale to je tak všechno, co mi tenhle film řekl. Snaží se o temnější emoce, které jsou způsobeny i volbou barev a prostředí, celkově je to však něco, co mi nic nepřineslo. Díval jsem se na film celou dobu bez toho, aby to se mnou cokoli udělalo.

Blended (2014) - 80 %
Na Adamovi Sandlerovi je už docela vidět, že stárne a jeho obličej vypadá místy hodně unaveně, ale spojení jeho osoby s Drew Barrymore opět funguje. Ty dva si ve filmech prostě sednou. Není to vtipné od začátku do konce, jsou zde hluché, romantické momenty, ale ti dva to zachraňují, stejně jako klasické sandlerovské postavičky, kterých je i tady dost. Terry Crews je výborný magor!

Project Kronos (2013) - 70 %
Zajímavý sci-fi fiktivní dokument o tom, že je zde mise, která chce zajistit mezihvězdné cestování. Jak dokument postupuje, je otázkou, jestli tohle cestování je skutečně správné, anebo jestli není třeba se zaměřit ještě na něco jiného. Další sci-fi, které se snaží myslet. To je dobře.

Cash on Demand (1962) - 80 %
Peter Cushing v tomto filmu ukazuje, jak moc skvělým hercem byl. Z panovačného vedoucího pobočky banky se mění na roztřeseného mužíka, který je vržen do role, kterou by si rozhodně nepřál. Spolu s Andrém Morellem pak vedou výbornou hru, která je dobře vypointována až do konce. Studio Hammer má ve své historii nenápadné poklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat