čtvrtek 7. srpna 2014

West of the Moon, Na západní frontě klid, The End, Appleseed Alpha, Get Back


West of the Moon (2010) - 80 %
V tomhle případě došlo k tomu, že nápad byl proveden s grácií a skvělou formou. Vzalo se snad několik desítek rozhovorů s dětmi, které vyprávěly o svých snech, a z toho se vytvořil tenhle poměrně krátký, ale dějově celkem nabitý a vizuálně jednoznačně zajímavý snímek. Vyprávění pro samu krásu vyprávění.

Na západní frontě klid (All Quiet on the Western Front, 1930) - 90 %
Zachycení bojů je v tomto filmu nesmírně dobré, což vede k tomu, že až máte strach z toho, co ještě přijde. Umírání jednotlivých postav je pak trochu mimo, ale ono to ani dnes nemusí vypadat dvakrát realisticky. Jsou zde silné emotivní scény, které se dnes už tolik nevidí, a tak, i když se na filmu podepsal zub času, svou výpověď má nadále. Skvělé zpracování jedné z nejvýznamnějších válečných knih.

The End (2012) - 30 %
Hezká premisa, která ale není dotažena ke zdárnému konci, ale prostě jenom překvapí, ale nenadchne. Ty vizuální orgie v závěru jsou zajímavé, ale celkově to k vyznění filmu nesedí a ten vyznívá nekonzistentně. Ano, rodičům by se skutečně nemělo odporovat, ale to jde říct i trochu jinou, zábavnější cestou. Dobré triky nezachrání všechno.

Appleseed Alpha (2014) - 50 %
Japonci - v americké koprodukci - ukazují, že animaci mají skutečně vymazlenou, ale že sem tam ani jim ty jejich příběhy dvakrát nefungují. První "Appleseed" je dobrý, tohle pokračování už zas tak úchvatné není. Ta animace prostě není všechno a je to na tom moc vidět. Vizuálně hezké, místy ale prázdné.

Get Back (2013) - 40 %
Myšlenka o tom, jak se dají emoce vyjádřit technologiemi, respektive jak se právě technologie stávají tím, co nám emoce zprostředkovává. Je to celkem smutné, ale je potřeba se zamyslet nad tím, že tohle je prostě stav, který je daný. Je otázkou, jestli ho budeme považovat za dobrý, nebo ne. Film sám o sobě ve svém provedení pak nijak neohromí.

Žádné komentáře:

Okomentovat